BEMUTATJUK: Aspects, igazi djentlemanek Budapestről!

aspect kep

A zenekar facebook elérhetősége || A zenekar Soundcloud elérhetősége

Bemutatjuk rovatunk egy újabb állomásához érkezett, ezúttal egy budapesti modern metál/djent formációt mutatunk be nektek, az Aspects-et. A zenekar 2012 nyarán, a szolnoki Gitármánia Zenei és Továbbképző táborban indult el, az alapítótagok Paseczki Mihány (gitár) és Lugossy Ábel (gitár), hozzájuk csatlakozott Cziránku Gergely (gitár) és Varga Dániel (basszusgitár). Az év őszére megtalálták a dobosukat, Németh Krisztián és énekesüket, Boda Renátó személyében. Misi és Ábel előzőleg a Follow the Sun névre hallgató (addigra szétesett) underground formációt erősítették, a többieknek ezelőtt nem volt semmi említésre méltó zenekari előélete. A csapatból 2014 vége felé Cziránku Gergely távozott, mivel más elfoglaltságaiból kifolyólag nem tudta kivenni a részét a zenekarból.

Renátó pedig majd’ egy éven keresztül külföldön dolgozott, emiatt gyakorlatilag a 2014-es év kezdetéig állt a munka. Az addig felhalmozott otthoni demók közül kiválasztásra kerülő, The Journey névre hallgató felvételhez. A munkálatok 2014 márciusában zajlottak a gyulai No Silence stúdióban, Simon ’Simi’ István hangmérnökkel. A single maga 2014.04.20-án jelent meg, amihez tartozik egy szöveges videó, amit Misi rakott össze egyedül. Ez a zenekar mindmáig első és egyetlen hivatalos megjelent anyaga – emellett a Soundcloud oldalukon nyilvánosan meghallgathatóak azok a demók, amikkel próbálnak jelenleg is. Nem árulnak el nagy titkot, hogy az idén tervezett első EP is ezekből fog összetevődni, ennek a részleteit azonban még balladai homály fedi, mivel még csak a tervezési szakaszban járnak. A srácok mindenképpen szeretnének koncertfronton erősíteni a zenekaron. Az eddigi egyetlen koncertjüket 2014 nyarán adták a [HMC] Hun Metal Conspiracy facebookos tömörülés első Volume Feast névre keresztelt koncertjén, a ShowBarlangban. Tekintve, hogy Renátó még csak akkoriban tudott igazán külföldről hazatérve lejárni a próbákra, a koncert fele instrumentális volt.

Az Aspects saját magukat a modern metál kategóriába sorolják, de ha hozzácsapjuk a djent, valamint experimental jelzőt, akkor teljesebb lesz a kép. A zenekari név magában hordozza a választ a rájuk hatással lévő zenészekkel, zenekarokkal kapcsolatos kérdésre, hogy kik voltak rájuk hatással. Mindenki teljesen már irányból közelíti meg a dolgot. Alapvetően mindenki „mindenevő”, de vannak különbségek, minden tag próbálja érvényre juttatni a saját zenei világát az Aspectsen keresztül. Előreláthatólag még ebben a hónapban stúdióba vonulnak, hogy újabb számokat vegyenek fel, emellett májusban lesz egy koncertjük a KVLT-ban is.

A zenekar műfaja: modern metal, metalcore, djent, experimental

ASPECTS – THE JOURNEY