BEHARANGOZÓ: a Northlane és a Volumes érkezik a Dürer-kertbe!

northlane1

Október 19 piros betűs ünnep a metalcore rajongók számára, ugyanis aznap lép fel a Dürer kertben az új lemezét promotáló Northlane. Természetesen a turnéra nem egyedül jönnek, többek között elkíséri őket a Volumes, akik a groovesabb, djentesebb hangzásért felelnek, a deathcoreban utazó The Acacia Strain és a szintén ausztrál, hardcore punk Hellions. A koncerten mi is ott leszünk, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenképpen beharangozzuk a bulit 1-1 rövid bekezdéssel, és persze: menjetek sokan!

HELLIONS

Az ausztrál Hellions nemrégi zenekar, mindössze 2013 elején alakultak a The Bride romjain, de nem kellett hozzá sok, hogy olyan nevekkel turnézzanak, mint a Deez Nuts, az Attila vagy az Every Time I die. Még ugyanebben az évben jelent meg a bemutatkozó lemezük, a 12 számot tartalmazó Die Young. A banda a zenéjükben az agresszív, hardcore hatású gitárokat vegyíti a punk rock dallamvilágával és vad dob alapokkal, ehhez jön még hozzá a frontember Dre Faivre egyéni előadásmódja. Személyes okokból kifolyólag a 2014-es év szünettel telt el számukra, de idén már kijött az új hangzóanyaguk, az Indian Summer, amelyben a Rage Against The Machine-re jellemző energia és groove ötvöződik a My Chemical Romance teátrális természetével. Ha időben érkeztek, semmiféleképp se hagyjátok ki őket!

THE ACACIA STRAIN

A massachusettsi The Acacia Strain 2001-ben alakult, de sok tagváltás jellemzi a zenekart, márcsak az énekes, Vincent Bennett maradt az eredeti felállásból. A mai napig hét stúdió albumot adtak ki, a legutóbbi, a Coma Witch tavaly ilyenkor jött ki. A banda a mélyre hangolt, agresszív gitárokat keveri a szigorú és feszes ritmusokkal, de a vokálok és az apokaliptikus betétek rakják fel az i-re a pontot. A srácok nyáron a The Summer Slaughter turnén vettek részt és most a Dürer kert színpadján mutatják meg tudásukat. Ha vevők vagytok az ilyen koncentrált dühbombára, akkor hiba lenne őket kihagyni!

VOLUMES

A 2009-es alapítású, Los Angelesi székhelyű Volumes gárdája már nem először jár nálunk, legutoljára három éve, a Veil of Maya vendégeként léptek fel a Dürer kert kistermében. Bár nem tartoznak a legnagyobb progresszív zenekarok élvonalába, a srácok két albummal a hátuk mögött egész komoly rajongói bázist tudhatnak magukénak, szerte a világon. Legutóbbi hangzóanyaguk, a No Sleepről mi is megírtuk anno a véleményünket, és korrekt lemeznek tartottuk. Zenéjük alapvetően progresszív metalcore/djent, amelyben a hangsúly az ugrálós, groove-os gitár riffeken van további nu metal hatásokkal vegyítve. A műfaj rajongóinak kötelező a részvétel, de másoknak is melegen ajánlott elcsípni a srácok fellépését!

NORTHLANE

Az ausztrál Northlane se először jár nálunk, de most lesz az első alkalom, hogy headlinerként bizonyíthatnak, a Dürer kert színpadán. Idén júliusban jelent meg az új albumuk, a Node, tehát a szettjük nagyrészt az ezen a korongon szereplő számokra fog épülni, de biztosak vagyunk benne, hogy olyan dalok is elfognak hangzani az este folyamán, mint a Quantum Flux vagy a Worldeater. Velőtrázó üvöltések, türelmet igénylő dalszerkezetek és morózus, mégis emelkedett hangzás – ha szereted, ha a zene nem csak a testnek, de az agynak is szól, mindenképpen érdemes elcsípned a Northlane fellépését.