BEHARANGOZÓ: a Kingdom of Giants és a Burning Down Alaska érkezik a Dürerbe!

Március 22-én hazánkat is érinteni fogja a kaliforniai Kingdom of Giants EU turnéja, az állomás pedig nem más lesz, mint a Dürer Kert, ahová a német Burning Down Alaska is elkíséri a metalcore csapatot. Az eseményen több hazai zenekar is tiszteletét teszi, a Burning Down Alaska stílusához leginkább igazodó faminehill és Anchorless Bodies, valamint az este metalcore erejét tovább növelő Orient Fall, valamint a jelenleg is mini EU turnén bóklászó Testify (akik épp pont az Anchorless Bodies oldalán tombolnak egy-két városban, és remélhetőleg itt is, a turné utolsó állomásaként). A koncerten mi is ott leszünk, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenképpen beharangozzuk a bulit 1-1 rövid bekezdéssel, és persze: menjetek sokan!

TESTIFY

A Rage Against the Machine-nek volt egy nagyon fülbemászó Testify nevű dala, de ezek a hajdúszoboszlói fiúk metalcore-t játszanak, ráadásul nem is a standard csapból is folyót, inkább egy technikásabb fajtával kívánják megváltani a hazai színteret, ráadásul teszik ezt egyre jobban. A zenekar egyre ismertebb, kiadványról-kiadványra és dalról-dalra fejlődnek, ráadásul itt a vokál is nagyon a helyén van. Legutóbb tavaly ősszel jelentkeztek új dallal, az akkor megjelent Separated igencsak pozitív fogadtatásra talált, nem véletlenül, talán eddig a legjobb dala a bandának. A zenekar egészen pofás koncerttapasztalattal bír már, külföldön is megfordultak már, most búcsúztatták a Subscribe-ot is a Roncsbárban, de ami aktuális, hogy az Anchorless Bodies oldalán EU turnéznak a fiúk (és a facebook és instagram posztok alapján szerencsére jól is érzi magát a két banda!). A srácokkal amúgy interjúval készülünk, a turné után nem sokkal olvashatjátok is majd! Mindenképpen vessetek rájuk egy pillantást a Dürerben!

ORIENT FALL

Tavaly másfél év után újra aktívvá vált mondhatni a fővárosi Orient Fall, a megváltozott felállású formáció ráadásul nem bízott semmit sem a véletlenre, az élő fellépéseket mellőző évek során készülgettek dalok bőven. Ezeket viszont nem akarták a fiókban hagyni porosodni, így a tehetséges fiúkból álló csapat tavaly elkezdte felvenni Fractals címre keresztelt nagylemezét, amely végső simításaihoz tavaly év végén érkezett meg a zenekar. Az elmúlt jó pár hónapban még nem igazán lehetett a fiúkhoz szerencsétek, hiszen a tavaly szeptemberi első új felállású bulijukat mindössze egy KVLT BP-s koncert követte, ez a koncert lesz az első fellépésük idén. Ugye, alapvetően metalcore zenét játszó csapatnak ismerhettétek meg őket még jó pár éve, akik szívesen kacérkodtak progresszívabb témákkal is, így mivel biztosra vesszük, hogy játszanak majd új dalt, eldönthetitek, hogy változott-e ez vagy sem! Nézzétek meg őket!

FAMINEHILL

Az első dallamos hardcore banda a pakkban, de kezdjük azt hinni már, hogy a faminehill csapatát már nem igazán kell bemutatni senkinek. Félelmetes, hogy milyen gyorsan terjed a nevük az undergroundban. Sárog Ádámék idén végre debüt nagylemezzel fognak érkezni, tavaly volt egy kettős tagcsere a zenekarban, de ez nemhogy nem roppantotta össze a csapatot, de még jobbak, mint valaha. Koncertek vannak bőséggel, a fiúk pedig élnek minden lehetőséggel, amikor csak élőben bemutathatják a dalaikat. Tavaly év végén a mi hasábjainkon debütált a srácok új dala, a Last of His Kind, ami minimum azt sugallja, hogy a fiúk fiókjában nagyon jó kis dalok hevernek felvételre a nagylemezhez. Tavaly az Anchorless Bodies mellett év végén velük is készítettünk interjút, erre is érdemes rápillantanotok, még azelőtt, hogy megnéznétek a srácok őrült szettjét.

ANCHORLESS BODIES

A miskolci fiúkat úgy gondoljuk, hogy nem igazán kell már bemutatni a Nuskull Magazin olvasóinak: a dallamos hardcore hazai mezőnyének egyik vezető alakjává nőtte ki magát az Anchorless Bodies, a tavaly megjelent nagylemezüket, az Everthing My Fall Apartot pedig 2014 második legjobb magyar kiadványának választottuk meg egy félelmetesen erős mezőnyben. A srácok első két hangkereső EP-je leginkább egy It Prevails tematikájú metalcore-ral bájolt dallamos hardcore zenekart mutattak, akik imádják a posztrockot és elképesztően jól tudnak dalt írni és játszani az érzelmi berendezkedésünkkel. A nagylemezük végül egy nagyon tiszta gitártónusban fürdő dallamos hardcore zenekart mutatott be nekünk, akik tudják tökéletesen, hogy hogyan játszanak a posztrock atmoszférateremtő képességével, ráadásul minden elemmel úgy bántak, hogy szinte ragadnak a füleinkbe a dalok. Élőben is egyre több koncertet adnak, most ruccantak épp ki egy rövid EU turnéra a Testify oldalán, ennek a turnénak az utolsó állomása a düreres buli. Nézzétek meg őket, érdemes!

BURNING DOWN ALASKA

Az este első külföldi zenekara a német Burning Down Alaska lesz, akik a buli dallamos hardcore vonalú bandáig fogják erősíteni. A csapat igazán tavaly robbant be, de a siker kapujában most megjelent Values & Virtues című EP-jükkel állnak, amely gazdagon tele lett rakva metalos riffeléssel, technikás témákkal, sőt még a dallamosítást is túlságosan komolyan gondolták, igazi slágerparádét összehozva. Ráadásul nem elég, hogy a srácok nagyon ragadós dolgokat tudnak írni, Michael McGough is beugrott némi vendégszereplésre az idén megint új lemezt kiadó Being As An Oceanből. A zenekar szettjét mindenképpen érdemes lesz elcsípnetek, ráadásul az Anchorless Bodies és faminehill kombó kellően meg is fogja hozni a hangulatot az estét elsősorban miattuk meglátogató közönség részének.

KINGDOM OF GIANTS

A kaliforniai Kingdom of Giants 2013-ban dobta ki az első lemezét, amelyet tavaly gyorsan is követett egy következő, amellyel nagyon gyorsan nagy népszerűségre tettek szert, legalábbis a népszerűségük igencsak felívelő exponenciális pályát írt le a lemez megjelenése óta, olyannyira, hogy most már önálló EU turnét is simán megengedhetnek maguknak a fiúk erős szupporttal (Burning Down Alaska). A zenekarnak alapvetően a Testify és az Orient Fall kombója fog igazán bemelegíteni hazai oldalról a hazai metalcore szakágat illetően. Hogy mit várjunk az este főattrakciójától? A csapat nem találta fel a spanyolviaszt, tulajdonképpen egy tapasztalt hallgató tudja, hogy mit várjon egy metalcore anyagtól 2014-ben (és élőben 2015-ben). A csapat főleg rengeteg ordítással, tengernyi breakdownnal, visszavontabb dallamokkal és kimért tiszta énekkel operál. Erős iparosmunka (de ugye nem több), élőben is remélhetőleg igyekeznek minél erősebb és megszólalásban profi előadást adni a megjelent rajongóknak, és a tavasz egyik legkellemesebb keményzenei buliját hozzák össze. A magazinunk is el fogja csípni őket, és majd a koncert után mindenképpen beszámolunk a látottakról és hallottakról!