Befutott az újjáalakult As I Lay Dying új klipje

A múlt heti internetrobbantó előzetes után ma ki is jött az As I Lay Dying visszatérő száma és klipje. A My Own Grave című dal hat éve az első hallgatnivaló a bandától, ami egy az egyben a klasszikus AILD-hangzást hozza. Klipnek egy sima imidzsvideót kapott, amiből végül egyértelműen kiderül, hogy a banda régi felállása (Tim Lambesis – ének / Josh Gilbert – ének, basszusgitár / Jordan Mancino – dob / Nick Hipa – gitár / Phil Sgrosso – gitár) állt össze újra, kerek öt évvel azután, hogy 2013-ban a banda Lambesis letartóztatása miatt földbe állt.

Mindez főleg azért érdekes, mert miután Lambesis lebukott azzal, hogy bérgyilkost akart fogadni az akkori felesége ellen, a zenekar többi tagja elhatárolódott az énekestől és ki is lépett a bandából. Timet később elítélték és közel három évre lecsukták, miközben a többiek a Wovenwar zenekarban zenéltek tovább együtt, jóval kisebb sikerrel, ami miatt Sgrosso végül abból a bandából is kiszállt.

Most viszont mégis mind újra itt vannak az AILD-ben, ami jó pár kérdést felvet: idővel megbocsátottak az énekesnek? Vagy csak a pénz motiválná őket? És ha ők most vállalhatónak találják, hogy Lambesisszel közösködjenek, akkor a rajongótábornak fenn kell tartania az ellenérzéseit a frontemberrel szemben, aki egyébként saját bevallása szerint az egész ügyet borzasztóan szégyelli és sajnálja?

A zenekar egyelőre nem válaszolta meg ezeket a kérdéseket, semmilyen közleményt nem is adtak ki az új dal mellé. Viszont az új profilképükből kiderül, hogy a jövő héten megtartják a visszatérő koncertjüket is: június 16-án, szombaton szülővárosukban, a kaliforniai San Diegóban játszanak.