Battle of High Schools 2010 a Dürerben

A májusi Battle of Universities döntőt követően újabb versenysorozat érkezett a fináléhoz, amelyről a rendezvénysorozat főszervezője, Héra Dániel a következőket mondotta:

„Idén másodszor jelentkezik a „Battle of” tehetségkutató sorozat, melynek ezúttal is a Dürer Kert ad otthont. A nyár elmúlásával most a középiskolásokon és gimnazistákon a sor, hogy igazolják: van helyük a magyar zenei palettán. Az augusztus 25-ei döntő egyben gála is, ahol minden bekerült bandát megünneplünk, majd egy sztárzenekarral – jelen esetben a Supernemmel – fergeteges éjszakába viszünk át.

A még versenyben maradt hat zenekarnak egyszerre feladata a közönség és a zsűri megnyerése is. Ám hogy egyik se befolyásolja a másik véleményét, így két külön díjként kaphatják meg a zenekarok a „legjobb együttes” és a „közönségkupa” díjakat. Emellett a szakmai zsűri (név szerint Binges Zsolt [Fish!], Vörös András [Superbutt, Skalar Booking] és Zahorán Csaba [Blind Myself, Nuskull Magazin]) külön értékeli a legjobb dobost, basszusgitárost, énekest és gitárost is.

A döntő műsorát a Leftovers zenekar nyitja, az alternatív és a popzene hullámain lovagolva. Kicsit rockosabb hangzással követi őket a Fall In The Nettles, majd félórával később az Over Helpé a színpad (http://www.overhelp.hu/). Féltávnál a Blöff visz el minket a 4-6-os villamoson (http://www.myspace.com/bloffband), ahonnan aztán a Rockshow At The Opera zenekar hoz majd vissza – utóbbi zenekarral már találkozhatott a nagyérdemű az A38-on, az Emergenza döntőjében. Végül pedig a metálosoknak kedvezünk némi hörgős-darálással az Ashley Noise (http://www.myspace.com/ashleynoise) interpretálásában. Ezután pedig már csak a Supernem koncertje és a pogózás van marad hátra, valamint a díjak átadása.

És hogy miért számít, hogy ki nyer? A presztízs mellett a zsűridíjas zenekarnak stúdiózási lehetőséget, a közönségdíjasnak fotózást, illetve mindkettőjüknek menedzsmenti támogatást biztosítanak a verseny szervezői, és természetesen ott vannak a kupák is.

Vegyél részt te is a rendezvényen, és döntsd el szavazatoddal, hogy melyik zenekart látnád legszívesebben a színpadon a jövőben is!”

Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2010. augusztus 25. (szerda)
Kezdés: 18:30
Belépő: 800 Ft

Battle of High Schools @ Facebook
www.myspace.com/supernem