Balesetet szenvedett a The Dillinger Escape Plan turnébusza!

Kamion ütközött nagy sebességgel egy fekete turnébusz hátuljába Lengyelország legforgalmasabb autópályáján. Teljes az útzár, összesen tizenhárom embert vittek azonnal kórházba, a legsúlyosabb sérülést az ütköző kamion sofőrje szenvedte, de a busz utasai, tehát a zenekar stábja közül is tizenegy főt azonnal elszállítottak, a helyszínen mentőhelikopter is járt, a baleset területén jelenleg is a rendőrség helyszínel. Mint kiderült, a fekete autóbusz a The Dillinger Escape Plan nevű amerikai extrém metál zenekar turnébusza volt, akik öt nap múlva, pénteken, február 17-én az A38 hajón is koncertet adnának, amelyre már hetekkel ezelőtt az összes belépőjegy teljesen elfogyott.

A ma esti krakkói fellépésüket természetesen azonnali hatállyal lemondták a Live Nation-ön keresztül, mi csak reménykedni tudunk abban, hogy nem történik ennél nagyobb tragédia. További információkról, illetve a zenekar várható reakciójáról természetesen a hír frissítésével igyekszünk majd tájékoztatni. A balesetről készült felvételek az alábbi hivatkozásban elérhető lengyel riportban tekinthetők meg.

UPDATE 1.: A zenekar gitárosa Ben Weinman azóta a Metal Injection magazinnak megszólalt a balesettel kapcsolatban, amelyben megnyugtatóan elárulta, hogy senkinek sem esett komolyabb bántódása, a baleset sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, a kórházba kivizsgálásra küldték be őket, szerencsére viszont kisebb sérülésekkel megúszták az ütközést, ellenben a cuccaikkal, melyek használhatatlanságig rongálódtak. A kamion ugyanis a leállósávban parkoló busz teljes utánfutóját összezúzta. A búcsúturné folytatása egyelőre még mindig kérdéses, a következő állomás például két nap múlva, február 14.-én lenne Németországban, azt követően pedig szinte minden nap megállás nélkül játszanának különböző országokban.