Azfeszt 2010: új zenekarok bejelentve!

Mint arról már bizonyára a fórumban (Jakab Zoli jóvoltából), vagy a fesztivál honlapján tudomást szereztetek, az előzetes bejelentéssel ellentétben az amerikai Despised Icon és The Black Dahlia Murder zenekarok nem fognak fellépni kis hazánkban. A dolog sajnálatos, és nem az Azfeszt szervezőinek hibájából történt, de természetesen a két, majdnem headliner kaliberű zenekar helyett amolyan last minute-szerűen (hiszen rengeteg nagy név már így is le van kötve egész nyárra) megpróbáltak másokat beszervezni. Íme a fesztivál hivatalos közleménye az eredményekről:

Sajnálatos módon a The Black Dahlia Murder és a Despised Icon lemondta magyarországi közös fellépését, és bár ez a rajongók csalódottságán mit sem segít, de cserébe a metal fanok egy olyan bandát üdvözölhetnek a nyírbátori Azfeszten, akik még sosem játszottak nálunk:

Ez pedig a Bay Area egyik legismertebb csapata a Skinlab. A Steve Esquiel által vezetett bandát a 90-es évek közepén gyakran állították párhuzamba a Machine Headdel, ami nem csoda, hiszen egy zenei színtérből törtek elő, és így gyökereik is azonosak. A Skinlab több éves hallgatás után 2007-ben éledt újjá, hogy ismét köztudatba hozza az akkor elhalónak látszó groove metalt.
Habár a Cataract már járt párszor hazánkban, új lemezüket, ami tavaly jelent meg, most mutatják be először nálunk, így a metalcore rajongók valószínűleg nagy lelkesedéssel fogadják majd őket. Ezenkívül érkezik még az ír instrumentális post punk-rock quartet az And So I Watch You From Afar, az angol The Ghost Of A Thousand, akik szintén most játszanak először Magyarországon, a Berlin székhelyű hardcore banda a Final Prayer, akiknek azok fogják különösen élvezni a koncertjét, akik szeretik a földbe döngölős, középtempós zenekarokat.
Az erdélyi Guerrillas tagjai az old school hardcore-on, Machine Head-en, Sepultura-n és Soulfly-on szocializálódtak, és ez erőteljesen ki is hallatszik zenéjükből; ők már jártak nálunk, de az Azfeszten most debütálnak. A Jaya The Cat az egyetlen visszatérő külföldi csapata a rendezvénynek, lassan már a fesztivál házi zenekara címet is kiérdemlik hangulatos bulijaiknak köszönhetően.

A magyar fellépők közé többek között felsorakozott a világzenei műfaj két vezető csapata, a Besh o droM és az elmúlt évek felfedezettje a Napra, a metalcore hazai új generációjának két jelentős tagja, a The Aetrigan és a Slaughter At The Engagement Party, valamint a Hopika és a Skafunderz.

És mivel az Azfeszt nem létezik tehetségkutató nélkül, álljon itt a lista a „mérkőző“ zenekarok nevével:
Aando, Bohemian Betyars, Carana Padma, Destroy The Carrot, Don Gatto, Dreadful Peace, Free Fly Zone, Fuwdo, Idea Implant, Inside My Head, Muchas Mamas, Scraps, Scream Tonight, Simple Effect, Slaughter At The Engagementparty, Smog (RO), Stiff Bastard, The Sharon Tate, Till We Drop, Voodoo Allen.

Természetesen a most bejelentett fellépők koránt sem jelentik a rendezvény összes bandáját. A szervezők tartogatnak még meglepetéseket a fesztiválozók számára.