Azfeszt 2008 változás!

A Bloodclot! lemondta a nyár második felére tervezett turnéállomásait, ami sajnálatos módon az Azfesztet is érinti. Jó hír viszont, hogy három új külföldi bandát sikerült konfirmálni Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb fesztiváljára.

Habár a svéd Sonic Syndicate tagjai még csak húszas éveik elején járnak, az utóbbi időben igencsak megnőtt az érdeklődés irántuk, a külföldi metal magazinok egyszerűen az egekig magasztalják a zenekart. A modern metalt játszó banda egy női basszusgitárossal is büszkélkedhet, aki éppen az ehavi Revolver magazinban az egyik legcsábosabb metal lady-nek lett kikiáltva.

Az Architects az Egyesült Királyságból érkezik. A csapatra egyre többen figyelnek fel, ami valószínűleg annak is betudható, hogy a Century Media vette őket szárnyai alá. A nyár folyamán többek között az Ignite és a Strike Anywhere társaságában játszanak.

A német The Blackout Argument a Paint The Town Red és a Flyswatter romjain alakult még 2006-ban. Aki kicsit is otthonosan mozog hardcore körökben, valószínűleg már sejti, hogy mire számíthat a srácoktól. Az biztos, hogy energiából nem lesz hiány a színpadon.

A magyar felállás is bővült, leginkább a etno-folk-fúziós vonalon, az új csapatok pedig a Folk Error, a Parno Graszt, a Yava és a Kerekes Band.

Időpont: 2008. július 30 – augusztus 3.
Helyszín: Nyírbátor, Gyógyfürdő és Camping

Május végéig a tavalyi helyszíni áron, 6000 Ft-ért kaphatóak a bérletek.

További fellépők (a magyar rock/metal élet színe-java) a fesztivál hivatalos oldalán: www.azfeszt.hu