Az új Foo Fighters-klip tiszta pop, de nem lehet nem imádni

Azt hinné az ember, hogy 20 évvel az Everlong, 15 évvel az All My Life és 10 évvel a The Pretender kiadása után a Foo Fighterstől már érdemes várni, hogy a leghatásosabb dalait megírja, de Dave Grohlék folyamatosan rám cáfolnak. Ott volt ugye nyár elején Run című zsenialitás, ami simán odatehető az említett slágerek mellé, most pedig megint itt egy újabb darab, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

Míg a Run egy hagyományos rocksláger volt, addig a The Sky Is a Neighborhood talán a zenekar eddigi leginkább popba hajló dala – itt kezd megmutatkozni az, hogy a jövő hónapban érkező Concrete & Gold lemeznek az a Greg Kurstin volt a producere, aki korábban olyan énekesnőkkel is dolgozott együtt, mint Adele vagy Sia. Viszont a poposság egyáltalán nem válik a dal kárára, sőt, a maga csontegyszerűségében is telitalálatos darab, a hozzá készült, szokás szerint parádés klippel együtt meg aztán pláne.

A Concrete & Gold szeptember 15-én jelenik meg, és egy sor neves vendég szerepel majd rajta, a Boyz II Men-énekes Shawn Stockmantől az itt éppen doboló Beatles-legenda Paul McCartney-n keresztül egy egyelőre névtelen énekesig, akiről Grohl egyelőre csak annyit árult el, hogy „a világ talán legnagyobb popsztárja.”