Az őszi koncertekre visszatér, majd megint egy év pihenőre megy a The Amity Affliction alapító basszer-énekese

Idén tavasszal meglepő hír érkezett a The Amity Afflictiontől: a metalcore-banda egy észak-amerikai turné közepén közölte, hogy társuk, az énekes-basszusgitáros Ahren Stringer a saját mentális egészsége érdekében hazarepül Ausztráliába, hogy rendbe szedje magát és gyógyírt találjon a függőségeire. Ez akkor egy konszenzusos döntésnek tűnt, azonban kisvártatva Ahren is megszólalt az ügyben, miszerint mindez nem az ő döntése volt, sőt előzetes figyelmeztetés nélkül küldték haza a turnéról. A dolog akár tovább is bonyolódhatott volna, azonban Stringer inkább annyiban hagyta, és sok sikert kívánt a zenekarnak. A zenész már nálunk se volt jelen, amikor a zenekar augusztus elején az Akváriumban végigjátszotta a Let the Ocean Take Me című, 2014-es lemezét.

A szituáció azonban most rendeződni látszik – legalábbis erre enged következtetni Ahren legfrissebb bejegyzése, amiben azt taglalja, hogy jelenleg boldog, józan, remekül érzi magát, és nem lehet eléggé hálás azoknak, akik folyamatos érdeklődést és támogatást tanúsítottak felé. Ehhez hozzátette, hogy most ősszel a hazai pályás ausztrál koncertekre visszatér a bandába, de hosszú még az út a teljes gyógyulása felé, ezért a bulik után – és legalább 2025 végéig – szünetre vonul a bandából. Ezalatt Jonathan Reeves (Kingdom of Giants) fogja helyettesíteni élőben.

Ahren egyébként alapító tag a bandában, azok közül is az utolsó. A TAA eddigi összes kiadványán hallhatóak jellegzetes tisztái, és habár a zenekar szerint se lesz könnyű őt pótolni az elkövetkezendő időkben, Stringernek most a pihenés és a kitisztulás a legfontosabb. Mi is kívánunk innen neki jobbulást és mihamarabbi talpra állást!