Az Obituary új klipjét megint Gróf Balázs rajzolta

obituaryvideo

Pénteken jelent meg az Obituary tizedik, egyszerűen a zenekar nevét viselő nagylemeze, aminek alkalmából a floridai death metal-legenda egy új klippel is jelentkezett. Külön öröm nekünk magyaroknak, hogy a Ten Thousand Ways to Die című szám animált kisfilmjének elkészítésére a banda újra a pécsi Gróf Balázst kérte fel, aki Tardyék két évvel ezelőtt Violence klipjéért is felelt. Már azt a videót is imádtuk, de a folytatás még annál is zseniálisabb, tele újabb parádés gegekkel és kameókkal, pár pillanatra megjelenik például Michael Jackson és Lemmy is. A zenekar így kommentálta a Balázzsal közös munkát:

Nagyon izgatottak vagyunk a Ten Thousand Ways to Die új videója miatt. Már amikor az Inked in Blood lemez Violence videója készült, akkor tudtuk, hogy annak lesz egy folytatása is. Ezzel újra megmutatjuk, hogy ebben a zenekarban nem félünk szórakozni és röhögni magunkon. Balázs egy elképesztő művész, aki mindkét videóban tökéletesen elkapta a zenekar karaktereit és személyiségeit, szóval már nagyon várjuk az Obituary rajongók reakcióját.

A Lángoló Gitárok egyébként azt írja, hogy Gróf következő munkája egy Red Fang-klip lesz – na, attól előre félünk, hogy milyen agymenés kerekedik majd belőle.

Az Obituary nyáron Dunaújvárosban, a Rockmaratonon is fellép, egész pontosan a fesztivál július 15-i zárónapján. Addig is alább lehet pörgetni az új videót, illetve a teljes, 11 számos új lemezt is.