Az I Killed the Prom Queen újrakevertette az első nagylemezét

Habár az ausztrál metalcore-színtér egyik zászlóshajója, az I Killed the Prom Queen már jó néhány éve nem aktív, de azért idén az egykori tagoknak eszükbe jutott, hogy amúgy pont 20 éve alapították meg a bandát. Ennek alkalmából pedig az év végére újra kiadták a 2003-as debütlemezüket, a When Goodbye Means Forevert felújított változatban.

Az eredeti hanganyagot újrakevertették a svéd melodeath-pápával, Fredrik Nordströmmel (ő producerkedett többek között az In Flames és a Dark Tranquillity korai anyagain, később a Bring Me the Horizon és az Architects több albumán, meg persze az utolsó két ‘Prom Queen-lemezen is). Emellett egy új outrót is kapott a lemez, méghozzá a YouTube-on metalszámok feldolgozásával népszerűvé vált ausztrál zongorista, Misstiq közreműködésével. Az újrakiadást először bakeliten lehetett megrendelni, de már a stream platformokon is elérhető.

A zenekar ezelőtt legutóbb 2018-ban hallatott magáról, akkor éppen egy nosztalgiabulival tervezték megünnepelni a Goodbye’ album 15. születésnapját, de ebből végül nem lett semmi, miután a bulit szervező Unify fesztivál ejtette a bandát Michael Crafter ex-énekes pár évvel korábbi, a nőket becsmérlő kommentjei miatt. 2021 elején pedig amiatt került a hírekbe a csapat neve, mert a klasszikus felállás basszusgitárosa, Sean Kennedy 35 évesen öngyilkos lett.

Az újrakevert albumot alább lehet hallgatni. Ezen a megjelenésen kívül nem úgy tűnik, hogy a zenekarnak bármilyen egyéb terve lenne a jövőre nézve.