Az év végén sem lassít a 18 éves Cudi Purci Booking

Idén már tizennyolcadik éve, hogy a főváros egyik legaktívabb underground promótere, a Cudi Purci Booking rendületlenül szervírozza a bulikat a közönségnek. Idén többek között a Weedeater, a Death by Stereo, az egykori Misfits-frontember Michale Graves és a Vulvodynia is a CP szervezésében fordult meg Budapest különböző klubjaiban, és a sorozat az év végén is folytatódik. Mutatjuk a pontos felhozatalt, amiből a stoner metaltól a crust punkon át egészen a hip-hopig minden stílus rajongói találhatnak valami kedvükre valót, köztük olyan neveket, mint a High on Fire, a Tragedy, a Life of Agony vagy a Delinquent Habits.


Rögtön ma este, augusztus 3-án a svájci Impure Wilhelminával indul a booking második féléve. Minőségi poszt-metal a sötétebbik oldalról, a legutóbbi lemezük már a francia Season of Mist kiadónál jött ki tavaly. Az előzenekar a Bécsből érkező, hasonló stílusban mozgó Amer, részletek az eventnél.

Augusztus 12-én második alkalommal kerül megrendezésre a Dürer Kertben a Purci Dance Party nevű össznépi megborulás a High On Fire vezetésével, amiről a szervező a következőket mondja:

Tavaly a Possessed irtózatos pusztításának köszönhetően kicsit magasra tettük a mércét, de számunkra sikerült megugrani. Az egyik legnagyobb kedvencünk, a High On Fire lesz az idei headliner. Az idén 20 éves jubileumi turnéjuk keretén belül adnak egy exkluzív klubbulit Budapesten. Leginkább azért speciális az ügy, mert a zenekar még soha nem adott klubkoncertet a fővárosban. Ráadásul nem is akármilyen zenekarok társaságában fognak Matt Pike-ék muzsikálni. A gyorsabb tempókat kedvelőknek elhozzuk a legendás svéd d-beat alapbandát, a Victims énekegyüttest! Lesz The Secret, aztán az Agalloch főnökének új black metal-bandája, a Pillorian, az amcsi doom Brume, és egy kis svéd pszichedelia, a Spiral Skies!

A buli eventjét itt lehet belőni.

Ősszel a harmadik szezonjához érkezik a Desszert Feszt, egy több hónapos bulisorozat stoner/sludge/doom vonalon, aminek keretében idén olyan bandák érkeznek hozzánk, mint a Yawning Man, a Primitive Man, a 16, az Elder és a Yob. A teljes menetrend az alábbi, a pontos részletek a feszt eseményénél.

  • aug. 27 – Yawning Man (USA), Marmunks @ Robot
  • szept. 7 – Primitive Man (USA), 16 (USA), Ueum @ Robot
  • szept. 20 – Far From Alaska (BRA), Dot Legacy (FRA) @ Robot
  • okt. 8 – The Skull (USA), Acid Muffin (USA), Magma Rise @ Dürer Kert
  • okt. 12 – Elder (USA), Ancestors (USA) + vendégek @ Dürer Kert
  • okt. 28 – Minsk (USA), Zatokrev (SUI), Entrópia Architektúra @ Dürer Kert 041
  • okt. 28 – Vokonis (SWE), Nekromant (SWE) @ Dürer Kert kisterem
  • nov. 05 – Fistula (USA), Grime (ITA), Torn From Earth @ Robot
  • nov. 07 – Yob (USA), Wiegedood (BEL) @ Robot
  • dec. 21 – Shapat Terror + vendégek @ Robot

A Desszert Feszt mellett még négy kiemelt Cudi Purci-eseményt tartogat az év vége:

  • Szeptember 18-án a legendás amerikai crust punk-banda, a Tragedy lép fel a Dürer Kertben. Jegyek a Wave lemezboltban, előzenekarok később, event itt.
  • Október 23-án újra Budapesten játszik a Life Of Agony. A legendás brooklyni banda az idén 25 éves River Runs Red album dalait hozza el az A38 Hajóra, na meg Billy Graziadei-t a Biohazardból, aki legújabb bandájával, a Billybioval érkezik. Event itt.
  • November 23-án a Seattle-i Zeke veszi be a Robot színpadát. A padlógázzal repesztő punkbanda idén 14 év után jelentkezett új lemezzel, aminek örömére 13 év után hozzánk is visszatérnek. Előzenekar a budapesti Dog Attack, event itt.
  • December 11-én pedig a Delinquent Habits érkezik hozzánk. Az eredeti LA hip-hop képviselői a ’90-es évek legelejétől nyomják, nem kegyelmeznek senkinek. A tavalyi telt házas instantos bulijuk után idén a Dürer Kert ad otthont a tequila-vedelésnek. Event itt.