Az Emptiness Booking és a Dürer Kert bemutatja: Budapestre érkezik az AGALLOCH és C R O W N!

Augusztus 5-én először érkezik kis hazánkba Serpens in Cvlmination turnéjával a lassan 20 éves fennállását ünneplő portlandi AGALLOCH zenekar, a francia C R O W N támogatásával. Durva bulira számíthatunk a Dürerben, ahol a blackes doom dallamoké lesz a főszerep.

2015. augusztus 5. @ Budapest, Dürer Kert
Kapunyitás: 19:00 || Belépő: 2.900/3.600 HUF
A koncert facebook eseménye:
AGALLOCH (USA), C R O W N (FRA) @ BUDAPEST, DÜRER KERT

A koncertre 150 darab elővételes és 100 darab helyszíni jegyet lehet majd kapni!

Zenekari bemutatóink, illetve NSK koncert ráhangoló:

C R O W N (FRA)

A francia duó 2012-ben debütált The One című albumukkal és idén megjelent Psychurgy címre hallgató lemezük is a Candlelight gondozásában. A zenekar egy poszt apokaliptikus hangzással rendelkezik melyet átszőnek az industrial, a doom, a sludge, a trash és a klasszikus black metal elemei. Hibátlan hangzást és töretlen progresszivitást mutatnak fel, zenéjüknek rohadt nagy súlya van, az Enslavedhez és a Celtic Frosthoz tudnám őket hasonlítani. Ha élőben is azt produkálják, mint a korongokon akkor le fog szakadni az arcunk.

AGALLOCH (USA)

A négy tagú banda 1995-ben alakult Portlandben és 1999-ben adták ki első albumukat Pale Folklore címmel. Már itt megmutatkoztak azok a stílusjegyek, melyeket azóta tökélyre fejlesztettek. Alapvetően a black metal hangzásvilága keveredik a folkkal, a doommal és egy kis poszt-rock/ ambienttel. Mindezek közepette hamisítatlan atmoszférát generálnak, mely magával ragadja a hallgatót. A nagy áttörést a The Mantle hozta 2002-ben, mellyel berobbantak a nemzetközi metal köztudatba, olyan mára már klasszikusnak mondható dalokkal, mint a You Were But a Ghost in My Arms,  az In The Shadow Of Our Pale Companion vagy  The Hawthorne Passage, ahol letagadhatatlan a Godspeed You! Black Emperortól jövő inspiráció . Ekkortájt kezdtek koncertezésbe és beindult USA-beli karrierjük. 2006-ban újabb lemezt adtak ki Ashes Against The Grain címmel és eljutottak Európába is. Melankolikus és paganista témáik belecsöppentenek egy természetközeli atmoszférába.

A 2010-es Marrow of The Spirit után 2014-ben jelent meg The Serpent & The Sphere névre keresztelve legújabb alkotásuk. Zseniális, hogy a zenekar fejlődése szinte töretlen zeneileg, melyet a  kilenc dalos album támaszt alá, végig hozva a megszokott színvonalat, minden porcikájában tökélyre csiszolva az Agalloch esszenciát. Amerikai turnéjukat követően Franciaországtól Görögországig bejárják az öreg kontinenst és közben útbaejtik Magyarországot is. John Haughm és bandája nagyszerű hangulatot hoz és elvarázsol minket egy koncert erejéig.

Siessetek, mert fogyóban vannak a jegyek! Találkozunk augusztus 5-én a Dürer Kertben!