Az ember alkotta Isten pusztítása – Új dallal jelentkezett a pécsi Sirens Chant

Bemutatta legújabb dalát és a hozzá tartozó videoklipet a poszt-metalt/poszt-hardcore-t/poszt-mindenfélét játszó pécsi Sirens Chant. A Kali Yuga című dal amennyire rövidke lett, pont annyira súlyos és gyors, bemutatva a csapat egy jóval sötétebb oldalát, a háttérben meghúzódó ihletforrás meg nagyobb, mint eddig bármi, amivel a srácok szembetalálták magukat: az ember által kreált Isten, aki pusztításra kárhoztatott.

A dal felvételét és keverését teljesen házon belül oldották meg a fiúk, a masztert és a végső simításokat pedig az a Philip Odom végezte, aki a Portrayal of Guilt idei anyagait is foltozgatta (a texasi csapat hatása meg is hallatszik a pécsiek dalán). A videót a Heartlapse énekese, Luca Broglia készítette, akivel már régóta egyezkedtek a srácok egy közös munka kapcsán, és teljesen szabad kezet adtak neki, így a videó koncepciójáért 100%-ban ő felelt. A klip egyszerre fogható fel naturalisztikus és modern formában is. Istent, mint egy irányítást vesztett mesterséges intelligenciát ábrázolja. És hogy mi ez az Isten-ember-párhuzam? Arról a zenekar énekese, Márk beszélt az Idioteqnek:

A szöveg koncepcióját főleg a Berserk manga inspirálta, amit Zsombor (a dobosunk) és én is nagyon imádunk. A készítője, Kentaro Miura eléggé egyedi módon ábrázolja Istent. Ebben a fantasy-világban Isten az emberiség kollektív tudatából, vágyaiból és szükségleteiból jön létre.

De mi van akkor, ha az emberiség nagy része sötét és zavart gondolatokkal, érzésekkel bír?

Isten ekkor az egyetlen általa ismert dolgot tudja tenni: pusztít. Egy olyan korban élünk, amikor ha valami nem tetszik, vagy nem értünk vele egyet, szimplán eltöröljük, megszüntetjük, semmissé tesszük. Ennek az Istennek az lenne az egyetlen logikus lépés, hogy a saját módszereinkkel oldja meg a problémákat. Úgy hiszem, a létezésünk legnagyobb problémája mi magunk vagyunk, már ha mondhatok ilyet. Elfelejtettünk kérdések és jelentések után kutatni, nem gondolkodunk többé. Ez egy „először lőjj, aztán kérdezz” korszak, ami rettenetesen szomorú és dühítő.

A zenekart élőben legközelebb december 17-én lehet majd elcsípni: hazai pályán, a Pécsi Est Caféban lépnek fel a Lazarvs és az Omega Diatribe előtt. Az eseményen biztos felcsendül majd a Kali Yuga és egyéb újdonságaik is.