Az August Burns Red újrakeverte a Messengerst, itt az új Composure

augustburnsredpromo

Az August Burns Red tavalyi éve nagyrészt a tízéves Messengers album ünnepléséről szólt, és hiába jelent meg ősszel egy új nagylemez, úgy tűnik, JB-ék továbbra sem akarnak leszállni a nosztalgiavonatról. Pár hét múlva ugyanis újra kiadják a nyáron Budapesten is végigjátszott 2007-es klasszikust, egy teljesen újrakevert verzióban, Messengers Remixed címmel.

Hogy erre mi szükség volt, az nem egészen tiszta, lévén a Messengers-t pont az a kirobbanó energiaszint tette naggyá, amihez nagyban hozzájárult a Tue Madsen által összehegesztett eredeti hangzás – személyes meggyőződésem, hogy ha a lemezt nem a dán stúdiómágus keveri olyan arcleszaggatóra, amilyenre, akkor ma a zenekar sem tartana ott, ahol. Tipikusan az a keverés, amihez nem csak felesleges, de egyenesen hiba és bűn hozzányúlni, és hát a Carson Slovak (This or the Apocalypse, Century, Galactic Empire) által összehozott új hangzás elég csúnyán el is hasal az eredetihez képest. Az alább meghallgatható új Composure alapján legalábbis mindenképp. Persze, szépen, tisztán szól, meg minden, csak egyszerűen hiányzik belőle az az őserő, amitől bárhol meghallod, Hulkká változva szednél szét magad körül mindent.

Szerinted jobban szól az új verzió, mint az eredeti?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Az újrakevert albumot január 26-án adja ki a Solid State Records, március 15-én pedig a csapat újra Budapesten koncertezik.

Ez pedig a dal eredeti verziója, csak az összehasonlítás kedvéért: