Az Architects kiállt a gitárosa mellett, aki egy félreérthető megosztás miatt került csávába

A 2020-as évekre az internet – azon belül is a közösségi oldalak – konkrét aknamezőkké váltak: egy rossz lépés és minden robban. Kétszer meg kell gondolni hát, hogy mit ír le az ember, mit lájkol, mit oszt meg, mert minden ilyennél minimum fél tucat hiéna áll lesben egy apróbb hibára várva, ami aztán azonnali cancelelést von maga után. Ami ha örökké nem is, de hosszú időre romba tudja dönteni a renomét, azt meg nem kis munka visszaépíteni.

Hasonló szituációba került múlt hét végén Adam Christianson, a brit Architects gitárosa, aki retweetelt (tovább osztott) egy bejegyzést az X-en. Ebben egy jobboldali politikai kommentátor és podcaster, név szerint Tim Pool élteti Sean Strickland MMA-harcost, aki az utóbbi időkben leginkább transzellenes nézeteivel vált hírhedté. Mivel ez konkrétan szöges ellentéte annak, ami mellett az angolok kiállnak, ezért több rajongó is szóvá tette ezt, mire jött a reakció Adamtől:

Picsába! Ez a megosztás jól félrement. Az egyetlen dolog, amiben ezzel az arccal egyetértünk, az az, hogy bassza meg Trudeau (Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke – a szerk.)! Bocs mindenkitől, téves riasztás volt.

Természetesen itt véget is érhetett volna a sztori, de a kitartó „cancelistáknak” ez nem volt elég. Többen azzel érveltek, hogy egy retweethez két kattintás kell, így nem lehetett véletlen a dolog, és Christianson kamuzik. A legambíciózusabbak még korábbi, hasonló ideológiájú és politikai töltetű bejegyzéseket is kikerestek, amiket a zenész lájkolt. Ha ez nem lett volna elég, Pool is Adam „segítségére” sietett, és külön posztban méltatta az Architectset (ami az ő posztjában „The Architects” lett).

A szarlavina viszont akkor tetőzött igazán, amikor a Falling in Reverse főnöke, Ronnie Radke is beszállt az egészbe – bár erre senki nem kérte őt -, és belerángatta a sztoriba a Spiritboxot is – akik jelenleg is az építészekkel turnéznak -, majd felkérdezte Courtney-ékat, hogy akkor most lesz-e vér a pucájukban otthagyni az angolok turnéját, mint ahogy azt tavaly tették az FIR-rel Ronnie aktuális homofób rantjei miatt. Az egész balhé végül akkorára duzzadt, hogy az Architects énekese, Sam Carter január 24-én, a párizsi turnényitó koncerten tisztázta társát két dal között:

Ezen a színpadon senki nem ítél el senkit amiatt, hogy milyen nemű, származású, vagy kit szeret. Soha sem tettük, és nem is fogjuk. Ez a zenekar most és a jövőben is kiáll emellett. Szeretünk mindannyiótokat!

Remélhetőleg itt tényleg véget ér a történet: Adam kétszer is megtanulja, mire és hogyan kattint, vagy lehet, hogy a Halál torkához ilyen közel járva jobbnak látja csak megszabadulni ezektől a platfomoktól. Reméljük, te is megtanultad a leckét, és ha azon kapod magad, hogy mások előzményei közt turkálsz bizonyítékok után koslatva, kérj segítséget!