Az All That Remains énekese helyettesít a Five Finger Death Punchban

labonte moody

A nyugati metálsajtó az utóbbi napokban már megint a Five Finger Death Punch körüli botrányos ügyektől hangos. Történt ugyanis, hogy múlt pénteken a massachussetsi Worcesterben a láthatólag közel sem élete legjobb formáját mutató Ivan Moody frontember nyolc szám után lefújta az aznapi bulit, mondván, hogy az édesanyja épp a halálos ágyán fekszik otthon, miközben ő a turnén nyomja a rajongóknak, és ezt igen nehéz megemésztenie. Másnapra viszont Moody húga közölte, hogy ilyesmiről szó sincs, a mama él és virul, a probléma valószínűleg Ivan fejében lesz. A zenekari menedzsment erre nyilván gyors ütemben kezdett el ködösíteni, hogy a frontember igazából nem is az édesanyjára gondolt, hanem egy távolabbi rokonra, Ivan pedig a másnapi, a tervek szerint végigjátszott koncerten már idegösszeomlással magyarázta az egész cirkuszt. Na persze. További egy letudott koncert után a hét elejére aztán Moody nem meglepő módon ott is hagyta a bandáját és a turnét, és elvonult összeszedni magát (sokan azt pletykálják, hogy egyenesen a rehabra vezetett az útja).

És hogy mit tesz ilyenkor az átmenetileg énekes nélkül maradt zenekar? Ugyanazt, amit a 2011 elején hasonló helyzetbe került Killswitch Engage is: szépen felhívták az All That Remains-frontember Phil Labontét, hogy nem ugrana-e be a banda élére a hátralevő néhány bulira. Labonte pedig akárcsak öt éve, ezúttal is elvállalta a felkérést, ezzel létrehozva a Philswitch Engage után a Phil Finger Death Punch különleges alkalmi formációját is. Az egész helyettesítős dolog azért is különösen érdekes, mert Labonte és Moody gyakorlatilag elveszett testvérek lehetnének – nem csak kiállásukban hasonlítanak, de hangjukat és lőfegyver- illetve katonapárti megnyilvánulásaikat tekintve is egyaránt egymás kiköpött másai. Tulajdonképpen nem is lehetett volna Philnél megfelelőbb embert találni a feladatra. Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy sokaknak valószínűleg fel sem tűnik a változás.

A „Phil Finger” felállás (amelyben egyébként Chris Kael basszer is alaposan kiveszi a részét a frontemberkedésből) most csütörtökön debütált Philadelphiában, ahonnan alább egy sor videót is mutatunk. A Bad Company című darabban egyébként a Sixx:AM énekese, James Michael, illetve az Iron Maiden-frontember Bruce Dickinson fia, az As Lions nevű bandában nyomuló Austin is mikrofont ragadnak.