Az All Machines Will Fail új lemeze még sötétebb és súlyosabb lesz, mint az első

2021 végének talán legnagyobb dobása volt a hazai undergroundban iamyank elektronikus zenei producer poszt-metal projektjének, az All Machines Will Failnek a bemutatkozása. A banda – aminek tagjai Yank mellett Mohácsi Matyi (Shell Beach, The Idoru, Grand Mexican Warlock stb.) és Kocsis Máté (Ghostchant, ex-The Idoru stb.) – nem sokkal a színre lépése után ki is adta az áll-leejtős debütlemezét, ami roppant előkelő helyen zárt a ’22-es év végi listánkon is. Most pedig érkezik az And We folytatása, és az egyelőre cím és megjelenési dátum nélküli második lemezről már meg is hallgathatjuk a Deluge c. dalt.

Valószínűleg a leghangzatosabb marketing duma metalzenekaroknál, hogy a soron következő anyag „sötétebb és súlyosabb” lesz, Yankék viszont kitartanak ezen állításuk mellett, és igazából ha meghallgatjuk a lenti ízelítőt, valóban nem marad bennünk túl sok pozitív érzés utána. A dallal kapcsolatban így nyilatkozott a főkolompos:

A Deluge metaforikus jelentése az embert érő, túlterhelő információ- és érzelemmennyiség, de természetesen szívemhez közel áll az általánosabb, pusztító özönvíz definíció is. Habár tudom, hogy olvasói szemszögből a lehető legtöbb insight a legérdekesebb, egyre inkább érzem úgy, hogy a dalokról, címekről, mondanivalóról jobb kevesebbet beszélni, nem is lényeges, hogy mi miért van úgy, ahogy van. Az számít csak, hogy mit érzel, amikor hallgatod, az meg ugyebár mindenkinek más lesz.

Magáról a lemezről és annak készítéséről egy olvasmányosabb interjút is adott a banda a Recordernek.

Az All Machines’-t legközelebb március 2-án lehet elcsípni a színpadon, pontosan a Dürer Kertben, ahol az eddigi leghosszabb koncertjükön elnyomják az első és a második lemez dalait is. Vendégek a Teeth Marks és a Black Particles, egyéb infók az eseményben.