Az adás megszakad: itt a Satelles első magyar nyelvű dala

Szinte már tűkön ülünk a Satelles harmadik nagylemezére várva, hiszen jó eséllyel az idei év egyik, ha nem a legjobb hazai hardcore-kiadványáról van szó. Az augusztus 27-én érkező 3AM Confessions albumról nagy vonalakban már minden tudnivalót megírtunk itt és itt, úgyhogy most beszéljünk az újonnan befutott dalról, ami *dobpergés* a csapat legelső magyar nyelvű trekkje lett.

Az adás megszakad talán aktuálisabb mint valaha, hiszen az elmúlt hetekben, napokban elképesztő botrányoktól és visszaélésektől hemzseg a hazai politikai légkör, és az olyan sorok, mint az „ahogy összeomlik a rendszer, úgy esünk szét vele együtt”, talán még az eddigieknél is több itthoni hallgatót tudnak majd elérni. A dalszöveget egyébként Sallal Laci (The Somersault BoyFelső Tízezer, Galaxisok, ex-Pygmalion) írta.

A csapat így nyilatkozott a dallal kapcsolatban:

Mikor elkezdtünk dolgozni az új albumon, tényleg az volt a fő motivációnk, hogy új kihívásokat állítsunk magunk elé, és az első magyar nyelvű dalunk létjogosultsága is ennek tudható be.

Míg a dalszöveg inspirációja Arany János Hídavatás című verséből származik, az elmúlt hónapok mindannyiunknak épp elég okot adtak arra, hogy csak toljuk magunk előtt azt a láthatatlan falat, hogy mi fér még bele az életünkbe, és hogy meddig mehetünk el egyáltalán. Ezt az érzést ragadja meg leginkább ez a dal, ami egyben az utolsó kislemezünk is az album megjelenése előtt.

A srácokat e héten csütörtökön a debreceni Campus fesztiválon lehet elcsípni, pénteken pedig Budapesten, a Robotban, a Wasted Struggle, a Heartlapse és az On Graves társaságában.