Atmoszferikus sludge-utazásra hív a Dürerbe a holland Izah

14305232_1102286766520314_92856078113400345_o

A Tukker Booking utolsó szeptemberi bulijára fog sor kerülni 26-án a Dürer Kertben, amely egy nehézsúlyú holland sludge-banda, az Izah érkezése köré szerveződik, rajtuk kívül pedig két horvát és két hazai csapat is erősíti az este lineupját. Alább kicsit közelebbről is megismerkedhettek a fellépő zenekarokkal.

IZAH

Az este főbandája a hollandiai Tilburgból érkezik, hogy életükben először játsszanak Budapesten. A magát atmoszferikus sludge-nak nevező zenekar nem hibázott sokat a stílusa meghatározásakor, hiszen valóban igazán hangulatos és monumentális zenével operálnak, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a szívszaggató dallamok, a folyamatosan egymásra épülő riffhegyek és az elborult harmóniák. Remekül vegyítik a black metal, a sludge, a post metal elemeit egy teljes egésszé, csak rájuk jellemző módon. Az eddigi két EP-jük megjelenését követően olyan zenekarokkal oszthatták meg a színpadot, mint a Baroness, a Cult of Luna, a Celeste, a Mono és a Wolves In The Throne Room. Ha szereted az olyan zenéket, mint a Neurosis, a Cult of Luna vagy a The Ocean, akkor az Izah zenéje garantáltan be fog találni. A srácok a pesti bulin a legutóbbi, és egyben legelső nagylemezüket, a Sistere-t fogják promotálni, amely rengeteg helyen jobbnál-jobb kritikákban részesült. Te is letesztelheted őket, hogy mire is képes ez a banda élőben.

Left to Starve

Az este folyamán két horvát zenekar is tiszteletét fogja tenni, ezek közül az első a Left to Starve, akik a sötétebb hc/crust vonalat képviselik egy eléggé kemény előadás formájában. Zenéjükben a Rise and Fall parasztabb részei remekül ötvöződnek a Tragedy sötét melankolikus riffjeivel, mindezt a Cursed által kitaposott úton haladva.

Rules

A másik horvát banda, a Rules a gyors hc/punk oldal felől közelíti meg a dolgokat. A Tear It Up, a Dead Nation, a Splitting és a Headache által ihletett szemét hardcore punkról van szó.

Visioned Frality

Hazai részről pedig két remek nevet nézhettek meg az este. A Visioned Frailty Várpalotáról egy masszív stoner/sludge egyveleget fog zúdítani az arcotokba. Érdemes rájuk odafigyelni, mert egyre több helyen bukkannak fel, és iszonyat vehemenciával működnek a színpadon.

dUNA

A dUNÁt remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek sem. Legutóbbi Ravatal EP-jük telitalálat lett, amivel remélhetőleg egyre több helyre tudják majd eljuttatni a káoszos, screamós, de egyben egyedi és kreatív zenéjüket.

A kezdés a sok bandára való tekintettel halálpontosan 20.00-kor lesz, a beugró 1000 forint, további részletek a Facebook-eseménynél.