Animals: itt egy új Architects-dal, „blöeh” helyett poposodással

Miután Sam Carter pár hónapja közölte, hogy elege van a „blöeh”-ezésből, már sejteni lehetett, hogy az Architects majdnem tíz év és négy, nagyon hasonló stílusú album után végre változtat valamit a receptjén. Ma pedig váratlanul megjelent egy új dal, ami be is igazolja ezt a felvetést. Más kérdés, hogy ez nekünk jó-e.

Az Animals ugyanis az eddiginél sokkal egyszerűbb és dallamosabb irányba megy el, némi industrial hatással, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy pont olyan, mintha egy újkori BMTH-számba beledobnánk egy Rammstein-riffet. Szóval nem csak a „blöeh” hiányzik innen, hanem a technikásság is. Tehát a slágerességnek kéne elvinnie a dalt – de ahhoz meg nem elég fogós. A „we’re just a bunch of fucking animals” refrén mondjuk pólóra kívánkozik, de az a kéthangos szintitéma meg a taposós breakdown már inkább kínosan buta, mint hatásos. Be kell látni, hogy a BMTH-nak is azért megy nagyon ez a vonal, mert ők zseniális dalszerzők popban is (sőt, hát főleg abban azok), de ez a színtér többi zenekaráról általában nem mondható el. (Bár Dan Searle-nek azért így is kijár az elismerés, hogy a dobolás és billentyűzés mellett ő volt a dal szövegírója, producere, énekproducere, és még a klipet is ő rendezte.)

A banda egyébként egyelőre nem beszélt új Architects-lemezről, de a YouTube-videó adatlapjáról kiderül, hogy igen, lesz lemez, a címe: For Those That Wish to Exist.

Fotó: Révész Patrik