Ambient szólóprojektet indít az In Flames frontembere

Miközben az In Flames régi tagjai egy új bandában ápolják a dallamos death metal hagyományait, addig az IF frontembere, Anders Fridén épp a kiutat keresi a műfajból. Teszi ezt új, egyszemélyes projektjében, ami az If Anything, Suspicious néven fut, és instrumentális, ambientes hangulatzenét takar. A projekt egyszerre két szerzeménnyel debütált, és hamarosan lesz egy egész lemez is, ami december 3-án jelenik meg Offair: Lullabies for the Damned címmel, a hasonló kísérleti side projecteket gondozó, nemrég indult Offair kiadónál.

Fridén bevezetője az új cucchoz:

Vesd bele magad az ismeretlenbe és merd próbára tenni magad… Több mint 30 éve játszom metalzenét, amiben mindig a korábbi próbálkozásaim alapján ítélnek meg, egyszerre szeretnek és utálnak a döntéseimért. Ez viszont egy első alkalom, ami soha nem jön el még egyszer. Valami új, valami más. Csukd be a szemed, lélegezz és hagyd, hogy a hangok elvigyenek egy utazásra. Határok és korlátok nélkül.

Eközben az In Flames mostanában eléggé tétlen. Elvileg 2022-ben bepótolják a 2020-ban elmaradt budapesti koncertjüket, de a buli azóta sem kapott új dátumot.