Ambient meglepetéslemezzel állt elő a Loathe

Pontosan egy évvel a gigászi sikereket elkönyvelő I Let It In and It Took Everything megjelenése után, vasárnap este vált elérhetővé a liverpooli Loathe harmadik nagylemeze, ami a The Things They Believe címet viseli. De nem ez az egyetlen meglepetés: a brit Deftonesként is emlegetett zenekar korábbi munkásságával és védjegynek számító hangzásvilágával szakítva az album teljes mértékben instrumentális és egyfajta ambient filmzenei élmény. A zenekar így kommentálta ezt a korántsem megszokott lépést:

Maga az ötlet már nagyon régóta velünk volt. [A lemez] gyakorlatilag különböző ötletek gyűjteménye, amelyek hosszú idő alatt gyűltek össze. Bizonyos elemek az I Let It In…-nel együtt születtek, mások sokkal régebbiek.

A The Things They Believe koncepcióját az I Let It In…-re adott hihetetlen visszajelzések szülték, amelyek egyfajta lendületet adtak a lemez identitásának és idővonalának bővítéséhez. Olyasfajta hangképeket és párhuzamokat és akartunk létrehozni, amelyek felfedezik és kiszélesítik az I Let It In-nel bejárt területet. Ezen atmoszféragyűjtemény megjelenésével reméljük, sikerül elvesznetek ebben a fejezetben, és – ahogy a soundtrackek iránti rajongásunk gondterhes időkben nekünk is megnyugvást tud adni – reméljük, valamiféle kényelemre is leltek benne.

Ezek alapján az anyag egyfajta “bővítményként” szolgál a tavalyi albumhoz, és a zenekar azt is felvetette, hogy ha végre újra koncertezni kezdenek, mindkét lemezről kerülhetnek majd tételek a műsorba.

A The Things… dalaiban nem mellesleg olyan vendégelőadók is helyet kaptak, mint John Waugh, a The 1975 szaxisa és Peter Vybiral, és a Parting Gift gitárosa.