Ambient lemezt ad ki jövőre a Blood Incantation

A denveri Blood Incantation 2011-ben alakult, (jogos) hírnevét pedig a 2019-es második nagylemezének, a Hidden History of the Human Race-nek köszönheti leginkább, ami úgy táplálkozott a ’70-es évek pszichedelikus rockjából, hogy közben a modern, „steril hangzású” death metal-színtér egyik zászlóshajójává vált. Az ominózus négydalos anyag a sci-fi-tematikájú metal egyik megkerülhetetlen alapvetése azóta is, ami számos neves zenei oldal év végi listájára is feljutott. Most pedig a csapat új szegmensét akarja felfedezni az univerzumának:

kiadnak egy ambient lemezt.

A zenekar munkásságában eddig is nagy százalékban megtalálhatóak voltak a pszichedelikus, progresszív és kísérletezős témák, így elmondásuk szerint ők nem csináltak sok mindent másképp, pusztán lecsupaszították róla a metalos prémet és egy jóval elszállósabb, filmzeneibb élményt kreáltak, ami még inkább megteremti a kozmikus atmoszférát. Az album a Timewave Zero címet kapta és február 25-én érkezik, az alábbi dalokkal:

1. Io (21:00)
2. Ea (19:40)
3. Chronophagia (27:37) – digipak bónuszdal

A limitált digipakos kiadásban lesz még egy Blu-Ray is az album 5.1-es keverésével, plusz több, mint negyven percnyi vizuállal, amit Wayne Joyner (Dream Theater, Devin Townsend, John Petrucci) készít. Betekintés gyanánt kaptunk is egy egyperces ízelítőt, de kompenzálásképp itt hagyjuk a fent említett tavalyelőtti albumot is. Amíg az pörög és várunk az új anyagra, addig meg is lehet számolni, hány töltény is van a tagok övein.

A 2019-es lemez: