Alakul a következő Periphery nagylemez

A zenekar második nagylemeze két évvel ezelőtt jelent meg, a jól sikerült alkotás pedig azóta is egyre előrébb viszi a zenekar szekerét – mi pedig azóta is egy folytatásra várunk. Igaz, idén januárban kaptunk egy behatárolhatatlan EP-t, de erre inkább egyfajta ráadásként kell gondolnunk, sem mint valódi anyagra. Misha Mansoor, a csapat agya – aki egyébként már egyre kevésbé számít annak, hiszen saját bevallása szerint, mostanra már teljes demokrácia uralkodik a számírás terén – azóta is az íródó harmadik korongról beszél, mely a rajongók által messiásként várt Juggernaut lesz, ám mostanra befejeződtek a kreatív munkálatok. Ez pedig azt jelenti, hogy elkezdték rögzíteni mindazt, amit az elmúlt hónapok során lejegyeztek. Matt természetesen villámtempóban feldobolt minden témát, jelenleg a húros hangszerekkel foglalkoznak, de egyszerűbb, ha a stúdióvideókat tanulmányozzátok át:

A playlist az eddig felkerült videókat tartalmazza.

Misha egyébként majdhogynem napi szinten frissíti az ask.fm profilját; a rengeteg stúdiózásra és gitárokra vonatkozó kérdés mellett megválaszolt néhány olyat is, amelyek hang nélküli betekintést engednek a harmadik nagylemez rejtelmeibe. Ezekből szemezgettünk:

  • Ez lesz az eddigi leghosszabb Periphery korong – a majdnem 70 perces Periphery II után ez már-már meredeken hangzik.
  • Ebből kifolyólag (meg persze azért is, mert egy concept-albumról van szó) egészen hosszú tételekre is érdemes számítani.
  • Misha szerint egészen más hangulata lesz, mint az eddigi alkotásaiknak: sötétebb, filmszerűbb, kiszámíthatatlanabb.
  • A Periphery legsötétebb, legkoszosabb és legbrutálisabb riffjét a 14. szerzemény keretein belül találjuk majd.
  • Az eddigi lemezeken több alkalommal hallhattunk vendégelőadókat, ez alkalommal viszont semmi ilyen nem lesz – ezt azzal indokolták, hogy most minden egyes apró részletet ők hatan alakítanak ki; bármiféle külső hatás nélkül.
  • A Periphery II-re jellemző átívelő motívumok itt is fontos szerepet fognak játszani, ugyanakkor sok „easter egg” is felfedezhető lesz, melyek utalhatnak korábbi számoktól kezdve bármi másra is. „Gotta find ’em all”

  • Misha szerint a lemez az elejétől egészen a végéig egy jól kialakított mederben csordogál majd, szeret egyetlen óriási szerzeményként gondolni rá – értelmetlen szünetek és átvezetők nélkül. Reméljük így is lesz, de a lemez hosszából adódóan azért ez elég erős kijelentésnek tűnik.
  • Lesznek gitárszólók: Mark három, Jake kettő, Misha három alkalommal fog brillírozni.
  • Új, eddig nem használt hangolások is várhatóak – a stúdióvideókban egyébként meglepően sok hathúros hangszert használnak, de nem kell elkeseredni: héthúros gitárokkal is találkozhatunk majd.
  • Az első lemezt instrumentálisan is megjelentették, a rajongók régóta rágják a fülüket a Periphery II hasonló kiadásáért, azonban sem abból, sem az új lemezből nem várható ilyen. Misha szerint úgy elveszne az az összkép, amit az énektémákkal együtt sikerült megalkotniuk.
  • Bár a munka igen jól halad, a megjelenés így is csak 2015 elején várható.

(2005-2011 között íródott ötletek, melyek közül néhány talán a lemezen is hallható lesz)