Akusztikus side projectet indított az Ørdøg

Ahogy pár éve az egykori Superbutt vadhajtásaként elindult az Ørdøg, úgy most utóbbiból is kinőtt egy újabb formáció. A Diabolus in Musica nevű projekt gyakorlatilag az Ørdøg akusztikus verziója, csak éppen más felállással, Vörös András énekes és Nagy-Miklós Péter gitáros mellett itt Bokodi Bálint (ének, hegedű) és Korpos Lajos (gitár) játszik. Az első áthangszerelt videójukat már lehet is nézni, meg külön Facebook-oldaluk is lett.

A zenekar azt is elmesélte, hogy ez az egész akusztik projekt honnan indult:

Úgy kezdődött, hogy tavaly júniusban Csepelyi Adrienn meghívott minket a Belemenés című könyvének bemutatójára zenélni. Oké, mondtuk, megtisztelő, és nagyon szívesen megyünk is, de hát ez a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz, igazi kultúrrendezvény, szétszaladnak az emberek a metáltól, meg egyébként is hogy viszünk oda dobot, erősítőket és minden egyebet. Ja, sehogy, volt a válasz, egy szál gitárral kellene. Ó, az más… Olyat még sose csináltunk. De próbáljuk meg, mi bajunk lehet? Megpróbáltuk. Aztán nem sokkal később Varga Balázs szólt, hogy lehetne egy hosszabb ilyen is a Fekete Zajon. Lement az is, három húrszakadással, borzalmas bénázással, de lement. Meg utána még pár ősszel és télen, már kevesebb húrszakadással. És ha már így alakult, elmentünk stúdióba is, felvenni négy dalt, hogy legyen belőlük egy hamarosan megjelenő EP. Ez közülük az első, a Portador De Luz, azaz a Fényhozó.

Az akusztikus formáció legközelebb március 20-án játszik Szegeden, a Nyugi Kertben, a hangos koncertek dátumait meg az Ørdøg Facebookján lehet követni.