Ajánló: The Ocean

The Ocean – Watch My Dying – Solar Scream
2008.05.11.
Fonó Budai Zeneház
Kezdés: 19:00

A magát „ambient soundtrack doomrock”-ként aposztrofáló berlini The Ocean Collective 2007-ben megalkotta az év legmonumentálisabb és legigényesebben kivitelezett albumát, a Precambriant. A csapat már a második turnékört bonyolítja ezzel a lemezzel, s május 11-én végre hozzánk is ellátogatnak.

Nincs könnyű dolga annak, aki megpróbálja megfogalmazni, hogy milyen zenét is alkot és közvetít felénk a The Ocean. A leginkább a Cult Of Luna / Mastodon / Neurosis vonalhoz hasonlítható muzsikában találunk experimentális, industrial, hardcore, noise és természetesen post metal elemeket is, amellett, hogy a klasszikus zene hatása is intenzíven érződik a lemezen.
A Fonó Budai Zeneház nem csak különleges, de technikai szempontból is tökéletes helyszín lesz a zenekar számára, hiszen koncertjeiken igyekeznek – ahogyan Ők fogalmaznak – „külön atmoszférát kialakítani, nem pusztán hangokkal, hanem programozott fényshow-val, melyet tompa, hideg fények uralnak, aztán vetítéssel…azon vagyunk, hogy a közönség a zene hallgatása közben elvesszen a The Ocean világában. Ha úgy tetszik, megpróbáljuk a David Lynch filmek atmoszféráját élőben elővarázsolni.”
Az estet a progos-pszichedelikus metalban utazó hazai csapat, a Solar Scream nyitja, Őket pedig a magyar extrém metal színtér vezető zenekara, a Watch My Dying követi majd.

http://hammerworld.hu/
http://www.fono.hu/
http://www.ticketportal.hu/
http://www.theoceancollective.com/
http://www.watchmydying.com/
http://www.solarscream.hu/index2.php

A Precambrian lemezről két kritikát is olvashattok oldalunkon, 1 és 2, míg a Watch My Dyinghoz kapcsolódó legfrissebb hír a Sztereotip (Állami Sláger) c. dalukra forgatott videóklip. A Solar Scream zenekarral pedig interjú is készült a lemezkritika mellett.