Ajánló: G-War, Stereochrist

2007. Április 4. (Szerda) – Budapest, Kultiplex

G-WAR (USA)
Stereochrist
Mudfuzz (A)

Kötve hiszem, hogy van olyan metálzene kedvelő, aki ne jegyezte volna meg a GWAR nevet. A szokatlan és meghökkentő jelmezekbe burkolózó társaság biztos, hogymindenkinek beugrik, ha a zene esetleg annyira nem is, de a jelmezekről annál inkább. A furábbnál furább öltözékeket viselő amerikai harcosok 2007-ben is önmagukat adják.

A zene is a nevükhöz illő, hol punkos szimpla riffeket zúdítanak a közönség nyakába, hol hardcore-os elemeket vélhetünk felfedezni, avagy teljesen megrázó pszicho rockot varázsolnak elő gitárjaikból. Itt-ott country-s témák is megszólalnak, ami természetes, hiszen a csapat amerikai. A szövegekről: hol elképesztően morbid dolgokról zengedeznek, máshol pedig a legvacakabb közhelyekből kerekítenek ki mosolyra fakasztó sorokat, és a sci-fi témák sem elhanyagolhatóak. Azt meg el sem merem képzelni, hogy milyen lehet egy lendületes GWAR buli ezekben a maskarákban.

Magyarországon nem mindennap láthat az ember ilyet. Szóval ott a helyetek!

Az este két vendégzenekara is figyelemreméltó. Hazai részről a Stereochrist, akiket biztos, hogy senkinek nem kell bemutatni. Érdemes megnézni őket, már csak azért is, mert eddig két nagyon erős nagylemezzel jelentkeztek és koncertjeik mindig élményszámba mennek.A másik vendég pedig az osztrák Mudfuzz lesz.

Belépő: 3500 FT (Elővételben, Kultiplex)/4000 FT a koncert napján
Info: booking@insanemusic.hu
Kezdés: 20. 00

A cikket írta: Tóth Bertalan