Ajánló: Death Angel, Mercenary

“A legendás visszatérő korong után most újabb remekművel jelentkezik a Bay Area filippínó tagozata, vagyis a Death Angel. A thrash metal amerikai nagyágyúi kicsit megkésve, de pótolják 2004-ben elmaradt magyarországi koncertjüket: április 9-én az A38 hajón láthatjuk őket, a Mercenary, a Demolition és az Extrema társaságában.
2004-ben a Wanted Fesztiválra vártuk a Death Angelt, ám akkor meghiúsult a fellépés… most azonban biztosan érkeznek április 9-én, méghozzá a február végén megjelent új lemezük bemutató turnéja keretében. A Killing Season a zenekar elmondása szerint a zsarnokságról, az annak hatására kialakuló félelemről és reményvesztettségről, majd az erre válaszként adott dühről és lázadásról szól – talán nem kell magyarázni, hogy az együttes a világ aktuális helyzetével, válsággócaival kapcsolatban kíván állást foglalni.
Az új lemez még az előzőnél is gyorsabb, így már most a zenekar legnagyobb alkotásához, az Ultra Violence-hez hasonlítják: minden igazi thrash metal fanatikus elmorzsol majd egy könycseppet a szemében, ha meghallja ezt a mesterművet, mely hamarosan klasszikus státuszba emelkedik. Nem véletlen, hogy a banda egy az egyben meghallgathatóvá tette a korongot mypsace-es oldalukon – ide kattintva mi is belekóstolhatunk. (myspace)
A Death Angelt a thrash-korszak hajnalán, 1982-ben alapította San Francisco-ban négy fülöp-szigeteki származási unokatesó – vagyis a zenekar a Bay Area thrash őskövületei közé tartozik (a Metallica, az Exodus vagy a Testament is ekkor bontogatta szárnyait). A Death Angel elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Bay Area Thrash mára külön fejezetté vált a zenetörténeti kézikönyvekben. Kemény tempók, technikás, agresszív riffek, időnként meglepően finom akusztikus megoldások, mindehhez az 1984-ben csatlakozott Mark Oseguada jellegzetes éneke.. a már említett The Ultra Violence című lemezük a műfaj egyik legjobb albuma, és a zenekar már a nyolcvanas évek végén világkörüli turnékon vett részt, így a Clash Of Titans-en a Slayer, az Anthrax és a Megadeth társaságában.
Ám egy katasztrófa majdnem derékba törte karrierjüket: egy kollektív zenekari autóbalesetben kis híján odalett a dobos, aki több mint egy évig lábadozott. Ezalatt Osegueda távozott, és lassan a maradák tagság is odébbállt… s ugyan már 98-ban voltak próbálkozások az újrakezdésre, a zenekar végül csak bő 10 év kihagyás után, 2001-ben állt össze ismét, méghozzá az – időközben már felépült – Testament-frontember, Chuck Billy megsegítésére szervezett Thrash of the Titans segélykoncert kedvéért.
Bár eredetileg csak egyetlen fellépésről volt szó, a siker folytatásra ösztönözte őket, és rögtön fejest ugrottak egy Európa-turnéba is, amely akkor hazánkat is érintette. 2004-ben a Nuclear Blast gondozásában megjelent a visszatérő lemez, a The Art of Dying, ami a legkevésbé sem nosztalgiázás, hanem egy friss, erős thrash lemez.
Most a Killing Season lemez kapcsán érkezik az A38 hajóra a Death Angel, méghozzá a dán Mercenary kíséretében, akiknek modern power metaljával már élőben is megismerkedhettünk 2005-ben, amikor Nevermore előtt szerepeltek a Pecsában. Legfrissebb albumuk, az Architect Of Lies most márciusban jelenik meg, és a sikereknek köszönhetően a banda immár a Megadeth-fel közösen turnézhat, és a Wackenre is meghívták idén. Az április 9-ei est két bemelegítő bandája az osztrák Demolition és az olasz Extrema lesz. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, az A38 hajón, valamint a www.ticketportal.hu oldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.”

2008. április 9., szerda 19.00 óra
Budapest, A38 hajó

Death Angel (official / E-Card / myspace), Mercenary (official / myspace), Demolition (official / myspace), Extrema (official / myspace).

Belépő: elővételben 3500 Ft, a helyszínen 4000 Ft.

http://www.a38.hu
http://www.ticketportal.hu

Ott leszek!