Ajánló: Caliban, Bleeding Through

<a href=”http://nuskull.hu/uploads/flyer/caliban_flyer_nagy.jpg” target=”_blank”><img src=”http://nuskull.hu/uploads/flyer/caliban_flyer.jpg” border=”0″ style=”float:right; margin-left:10px;”></a>A BPRNR-BOOKING (bprnr.com) BEMUTATJA
2007. MÁRCIUS 11. BUDAPEST @ A38

DARKNESS OVER EUROPE 2007

CALIBAN (D)
BLEEDING THROUGH (USA)
ALL SHALL PERISH (USA)
I KILLED THE PROM QUEEN (AUS)

KEZDÉS: 19.00
BELÉPŐ: 3.500 (elővétel – január 29.-től) / 4.000 (helyszín)
JEGYELŐVÉTEL: Ticketportal.hu, CD Pince, Hammer, Headbanger, A38, Speed Westend, Underground Store

2007. márciusában az idei év első nagy dobására készül a Bprnr Booking, hiszen 11-én vasárnap a nemzetközi metalcore mezőny elitje érkezik az A38 hajóra.
A turné két ismertebb és két friss zenekart hoz hazánkba, hiszen a német Caliban évek óta az egyik legkeményebben dolgozó, turnézó európai zenekar, akik pár éve a Biohazard előzenekaraként a Petőfi Csarnokban már tiszeteletüket tették nálunk. Lehet a zenekart szeretni vagy sem, egyvalami elvitathatlan, olyan zenekarokkal karöltve, mint a Cataract vagy a Heaven Shall Burn, elindítottak egy folyamatot, melynek során a hardcore színtérből érkezett, metálosabb hangzású zenekarok sora került nagyobb nyilvánosság elé a nagy metal kiadókkal kötött szerződéseik következtében.

A kaliforniai Bleeding Through szintén nem ismeretlen név, hiszen a 2004. elején, jóformán ismeretlen előzenekarként a Sick Of It All-al játszottak Pesten, majd egy teltházas Süss Fel Nap-os koncerten 2005. Februárjában immár headlinerként tértek vissza. Új lemezük The Truth címre hallgat és első alkalom lesz ez, hogy Európában ezen lemez anyagával turnéznak.

A turnén még két zenekar szinesíti a mezőnyt, a Bleeding Through-hoz hasonlóan szintén kaliforniai All Shall Perish a Nuclear Blast istállójához tartozik, egyszersmind az est legszigorúbb hangzású zenekara az oakland-i ötös, technikás death metaljukkal méltán emlegetik őket egy lapon olyan zenekarokkal, mint a Skinless vagy a Dying Fetus.

A nyitószerep pedig Ausztrália első (vagy éppen a Parkway Drive nyomában második) számú metalcore importjára hárul. Az I Killed The Prom Queen 2006-ban debütált a Metal Blade-nél Music for the Recently Deceased c. albumukkal. Bár a zenekar, mintahogy a tagok is, szinte szemtelenül fiatal, alkalmuk volt hazájukat jópárszor körbeturnézni, olyan nevekkel, mint a The Haunted vagy az Exodus.