Aftermath: itt a The Ghost Inside visszatérő dala

Már a The Ghost Inside tavaly nyári visszatérő koncertje előtt is lehetett tudni, hogy a zenekar új lemezen dolgozik, ma pedig végre itt az albumbejelentés és az első klipes dal. Az anyag a The Ghost Inside címet kapta, és június 5-én jelenik meg az Epitaphnál. A klip a zárószámhoz, az Aftermathhoz készült. A teljes dallista:

1. 1333
2. Still Alive
3. The Outcast
4. Pressure Point
5. Overexposure
6. Make Or Break
7. Unseen
8. One Choice
9. Phoenix Rise
10. Begin Again
11. Aftermath

A zenekar utolsó albuma a 2014-es Dear Youth volt, ennek a turnéján, 2015 novemberében szenvedték el azt a buszbalesetet, ami több halálos áldozatot is követelt, és derékba törte a zenekar pályafutását. A bandatagok is éppen csak megúszták a balesetet: Jonathan Vigil énekesnek megsérült a gerince és dupla bokatörést szenvedett, Zach Johnson gitárost egy combsérülés miatt összesen 13-szor kellett megműteni, Andrew Tkaczyk dobosnak pedig térdtől amputálták a jobb lábát. A srácok még a baleset előtt elkezdtek dolgozni az új albumon, de végül csak többéves rehabilitáció után tudták folytatni a munkát.

2019 elején a zenekar Jeremy McKinnon (A Day to Remember) közreműködésével kezdett el dolgozni az új dalokon, majd Will Putney (Fit for an Autopsy, Thy Art Is Murder stb.) stúdiójában vették fel a cuccot tavaly ősszel. Nem mellesleg ez a zenekar első albuma, amin már Chris Davis gitározik a korábbi fő dalszerző, Aaron Brooks helyett, aki nem sokkal a baleset előtt lépett ki a bandából. A lemez munkálatairól Jim Riley basszer mesélt a Kerrang!-nak:

A legnagyobb különbség az, hogy most nagyobb hangsúlyt kapott a közös munka. Régebben főleg Aaron rakta össze az ötleteket, most viszont sokkal inkább csapatban dolgoztunk. Emellett most már szabadabban tudjuk felfedezni a TGI hangzását úgy, ahogy csak kedvünk tartja. Nagyon messze – majdnem hat évnyire – járunk a Dear Youth megírásától, és azóta annyi mindenen mentünk keresztül egyénileg és csapatként is, hogy emiatt mindannyian nagyon sok új dolgot dobtunk be a közösbe.

Will volt az első ember, akit kiszemeltünk producernek a projekthez, és mindig is úgy terveztük, hogy Jeremyt is bevonjuk a munkába. Nagyon szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy nem kellett határidőre dolgoztunk, így igazodni tudtunk kettejük időbeosztásához. Az Epitaph ebben is nagyon készségesen támogatott minket, mivel tudták jól, hogy ez a lemez egy kicsit rendhagyó lesz. De ha az eredmény olyan jól sikerül, mint reméljük, akkor minden várakozást megért.