A világ túloldalán új életet kezdők előtt tiszteleg a Respire új nagylemeze, a Hiraeth

Négy év után új lemezzel tér vissza a kanadai screamo- és poszt-mindenféle-csoda, a Respire. A Hiraeth címre elkeresztelt anyag július 26-án kerül ki az éterbe új otthonukban, a Dine Alone Recordsnál. A lemez hangmérnöke Sean Pearson (Tomb Mold, Vile Creature, Sacrifice) volt, míg a keverést és a masztert Jack Shirley (Deafheaven, Loma Prieta, Joyce Manor) intézte.

A zenekar így foglalta össze a lemez tartalmát:

A Hiraeth tisztelgés azok előtt, akik reményt és egy szebb jövőt keresve az egész életüket és a családjukat is áttelepítették egy új helyre. Ugyanakkor figyelmeztető meseként is szolgál azoknak, akik önelégültek maradnak, és a társadalmi pozícióikból fakadó kiváltságaik miatt hamis illúziókba ringatják magukat. Ez a lemez egy kiáltvány a bevándorlók tapasztalatairól; egy felhívás mindannyiunknak, hogy öleljük keblünkre közös emberi mivoltunkat, ismerjük fel létezésünk törékenységét, és együtt nézzünk szembe az előttünk álló válsághelyzetekkel, mielőtt túl késő lenne.

A lemez első ízelítője, a Distant Light of Belonging egy afféle karrierösszegző videót is kapott: míg a dal felváltva zsonglőrködik nyers screamóval, emo dallamokkal, metalos csim-bummal, illetve a zenekar védjegyéül szolgáló fúvós hangszerekkel, addig a mozgóképen olyan kalandok elevenednek meg a Respire elmúlt tíz évéből, mint kisbuszos utazások, a rajongók által rögzített fellépések, egy angliai vidéki fesztivál, vagy épp egy ház tetején zenélés Mexikóban.

Ez a videó egy bizonyíték arra, hogy a közösség és a barátság az ellenszere annak az elidegenedésnek és elszigetelődésnek, amelyet gyakran érzünk.