A világ által hátrahagyottaknak, a társadalomból kivetetteknek címezi új lemezét a Thou

Hiszed, vagy sem, a Thou azonthoul (eskü nem lesz több ilyen), hogy kismillió EP-t, splitet, miegymást ad ki és közösködik lényegében a fél undergrounddal, olykor-olykor saját, önálló anyagot is készít – esetenként még nagylemezt is! Úgy tűnik, idén pont úgy állnak a csillagok, hogy a louisianai sludge/doom-kényelmetlenség kihozza hatodik nagylemezét Umbilical címmel, az elsőt a 2018-as Magus óta.

A május 31-én megjelenő lemezről most be is futott az első ízelítő, az I Feel Nothing When You Cry, aminek nem csak a címe kíméletlen, de a bekategorizálhatatlan bandát is a 90-es évek nyers, agresszív, „csináld magad” hardcore közege felé lökögeti. Arról, hogy mit is gondolnak ezek a fura arcok a kiadványról, illetve, hogy kiknek is küldik, egy zavarba ejtő monológot közöltek:

Neveztek már minket anarchistáknak, bűnözőknek, külföldről irányítottaknak, őrülteknek, kifosztottaknak, relativistáknak, haszonelvűeknek, egoistáknak, szenvedélymaximalizálóknak, aszkétáknak, mindent megtagadóknak. Nyilvánvaló, hogy a Thou-kísérlet soha nem fog tetszeni azoknak, akik azt követelik, hogy a művészet szigorúan egy koherens és igazságos világnézetet érvényesítsen.

Ezt a lemez a radikálisoknak, a szeszélyeseknek, a száműzötteknek szól, akik megszöktek a kapituláció pusztaságából. Ez a lemez azoknak a harcias aktivistáknak és megszállottaknak szól, akik nem hajlandók megadni magukat a kényelemnek, a komfortnak és harminc ezüstnek. És ez a lemez legfőképpen azoknak az elesetteknek és semmirekellőknek szól, akiket az élvezetek önkényes hajszolása kínoz, akiket a megalkuvás mély sebei nyomorítanak meg, akik megrogyva csoszognak a meghasonlás terhe alatt, akik kétségbeesetten próbálnak visszanyúlni a tisztesség és meggyőződés felé.