A Trivium leporolt és közzétett egy elfeledett 2002-es demót

young-trivium1

2002-t írunk. A Killswitch Engage pár hónapja adta ki az Alive or Just Breathinget, az In Flames épp hogy kihozta a Reroute to Remaint, a Metallica felváltva jár a stúdióba a St. Anger album dalaival és egy terapeutához, hogy a stúdióban el tudják egymást viselni, a Trivium tinédzserkorú Matt Heafyje pedig otthon ül Floridában, és világra szóló tervektől fűtve szorgosan írja az említett kedvencei által ihletett dalokat.

Többek között azt a The Storm című darabot, amit egészen eddig valószínűleg csak a legelszántabb Trivium-rajongók hallottak, mígnem a floridai metálosok a napokban az egész világgal megosztották. A hatperces darab a zenekar 2002-ben felvett és a következő év elején kiadott demójáról származik, ami évek óta ott köröz az internet sötét oldalán, de 14 év után hamarosan hivatalosan is elérhető lesz. Egy sor másik régi ritkaság mellett a zenekar 2003-as debütlemezének a telebónuszolt újrakiadásán fog megjelenni, ami december 2-án jön ki Ember to Inferno: Ab Initio címmel, és az eredeti lemezanyag mellett egy második lemezen a következő demókat sorakoztatja fel:

Ruber (a vörös demó)

01. Pain
02. Thrust
03. Lake of Fire

Caeruleus (a kék demó)

04. To Burn the Eye
05. Requiem
06. Fugue
07. My Hatred
08. The Storm
09. Sworn
10. Demon

Flavus (a sárga demó)

11. Like Light to the Flies
12. Blinding Tears Will Break the Skies
13. The Deceived

Matt Heafy frontember a most közzétett dal hátteréről a következőket mesélte el:

A The Storm egy legendás Trivium-szám. Nagyon sokáig teljesen el volt rejtve a világ szeme elől, hiszen egyedül a Caeruleusként is ismert kék demónkon volt rajta, ami állítólag több száz dolláros összegekért szokott elkelni az online aukciós oldalakon. A szövegét a norvég Oskoreia ihlette, egy európai népi legenda, ami a black metal létrejöttének is az egyik ihletője volt. Ez a szám előrevetítette, hogy évekkel később a Trivium milyen irányba is halad majd az olyan progresszívebb darabokkal, mint például a Shogun album nagy része.

És akkor újfent kihangsúlyoznánk: Heafy ezt a dalt tizenhat évesen írta.