Barátként ő volt minden, frontemberként ő volt minden – Mitch Luckerre emlékezik a Suicide Silence

November 1-jén volt tíz éve, hogy szörnyű hír rázta meg a metalvilágot: Mitch Lucker, a Suicide Silence énekese 28 éves korában, egy tragikus motorbaleset következtében életét vesztette. A százezrek által követett és csodált zenészt nemcsak a zenekara és a rajongói, hanem felesége és akkor 5 éves kislánya is gyászolta. Mitch halálát követően a szcéna rengeteg előadója fogott össze, hogy egy emlékest keretein belül felelevenítsék az énekes legjobb dalait. Az élet pedig ezután sem állt meg, és a banda az All Shall Perish énekesével, Eddie Hermidával folytatta időnként hullámzó pályafutását.

Most, tíz évvel később a Suicide Silence a közösségi médiához fordult, hogy megemlékezzenek testvérükről, a szerető apáról és férjről:

Emellett Chris Garza gitáros és Dan Kenny basszusgitáros egy interjúban is beszélt Mitchről.

Dan: Barátként ő volt minden. Frontemberként ő volt minden. Minden nap gondolunk rá, mert minden nap játsszuk a dalait. Nehéz lenne nem gondolni rá. Minden nap eszembe jut, amikor a színpadon állok. Ha meglátok valakit a backstage-ben, aki jó barátja volt, olyankor is rögtön ő jut eszembe. Még mindig itt van velünk, tudod? Egyáltalán nem tűnt el. Persze hiányzik és azt kívánom, bárcsak itt lenne. De még mindig az ő örökségét ápoljuk minden nap.

Chris: Sokszor mondom, hogy még mindig benne van a zenekarban. Állandóan ezt mondom. Nem akarok nagyon spirituális lenni, de akkor is úgy érzem, hogy itt van a zenekarban és segít nekünk meghozni a nehéz döntéseket. Elvesztettük a testvérünket, a legjobb barátomat, a [zenekar arcát] egyetlen kibaszott másodperc alatt. Ott voltam. Láttam.

Ehhez a gitáros azt is hozzáteszi, hogy ha a történtek után Eddie Hermida nem szállt volna be a zenekarba, akkor az már nem is létezne.

Ha nem Eddie lett volna az, aki a Suicide Silene énekese lesz és elvállalja ezt a lehetetlen feladatot, akkor a világon senki más nem tudta volna megcsinálni. Számomra egyetlenegy ember volt képes erre, és az Eddie. Ha Eddie nem lenne, már a zenekarunk sem lenne.

A deathcore-brigád egyébként jövő év elején adja ki a hetedik nagylemezét (a negyediket Eddie-vel), és az előzetes dalok alapján a a Remember…You Must Die sokkal inkább visszakanyarodik a korábbi anyagok hangzásához és szinte teljesen elhagyja a zenekar furcsa, kísérletezős éráját. Az albumról épp most hétvégén jött ki egy új dal, a címe Capable of Violence (N.F.W.), a klipje meg igencsak véres.