A Tiansen az új kedvenc hazai zenekarod

tiansen

A múlt héten mutatta be első dalát és klipjét a budapesti Tiansen zenekar, akik a Rewind című dallal rögtön az utóbbi idők egyik legmeggyőzőbb debütálását tették le az asztalra. Az öttagú csapat idén alakult a Kőbányai Zenei Stúdió diákjaiból és egyfajta progresszív popmetálban utazik, kimondottan ügyes témákkal, amikre aztán Radó Éden énekesnő hangja és dallamai teszik fel a koronát. A szám egyetlen hibája, hogy túl hamar fejeződik be, elbírt volna még némi továbbfűzést a vége, de igazából ez is csak eggyel több ok, hogy amint vége, indítsuk is el elölről, mert tényleg akkora sláger.

Az énekesnő egyébként így mesél a banda hátteréről:

Egy kompromisszumoktól mentes, de mégis populáris zenét játszó bandát szerettünk volna összerakni. Nehéz megmaradni ezen a vékony mezsgyén és nem is nagyon tudok olyan hazai zenekarról akik hasonló stílusban mozognának. Ezért a fő inspirációink is olyan nemzetközi előadók mint a Dance Gavin Dance, a Circa Survive vagy a Saosin. A nevünket a világ egyik legszebb hegysége, a Közép-Ázsiában található Tien-san (Mennyei Hegyek) ihlette. A “Sen” pedig a zen-re, vagyis a buddhizmus egyik ágára, ezzel a zene harmóniára törekvő, elmélkedő funkciójára utal.

A zenekar a debütáló dalt Diószegi Kikinél (Stray Heart Records) vette fel, a keverést és masztert Simon István (No Silence) intézte, a klipet pedig a Tri-Angle készítette.

A srácok debütáló koncertje november 3-án lesz a Dürerben a Down for Whatever és a Nova Prospect vendégeként, részletek a Facebookon.