A Therion énekese nem énekel többet

A svéd szimfónikus metal banda frontembere, alapítótagja, dalszerzője és énekese úgy döntött hogy felhagy az énekléssel.
"Már a Metal Mania fesztiválon is elmondtuk, hogy nem fogok többet énekelni. Ennek elsősorban két oka van: Az egyik az hogy nem élvezem már annyira (még akkor is ha a régi dalokat jó gitározni) és a hangom egyre gyengül ahogy öregszem; már komoly probláim voltak az Amerikai/Kanadai turné során. Maga az öregedés alapvetően nem lenne probléma, de a koncertek előtt nem igazán szoktunk egy zenekarként próbálni, és ezért a torkom nincs karban tartva. Egyszerűen nem bírja már hogy fél évig nem éneklek semmit, aztán két hónapig minden este ordibálok. Korábban ez nem jelentett akkora problémát mint most.

A másik ok az hogy le fogunk állni a régi dalok játszásával. Régi alatt értem pl. a 'Lepaca Klifffoth' c. dalt és az ettől korábbiakat. A 13. stúdióalbumnál járunk lassan és egyre nehezebb dalokat választani az élő fellépésekre, a klasszikusok -dalok amiket többé-kevésbé kötelező játszani- száma pedig növekszik, ugyanakkor nem akarunk úgy járni mint egy-két banda ahol a fellépés előtt már 95%-ban tudni lehet hogy mit fognak előadni. Azt akarjuk hogy legyen lehetőségünk néhány kevésbé klasszikus, ismert számmal előrukkolni minden új turné alkalmával. Megértjük persze azt is hogy lesznek rajongók akiknek hiányozni fog a régi doomos, deathes világ, de reméljük hogy örülni fognak az új, eddig még nem játszott daloknak a Theli album idejéből és az után."

A csapat jelenleg a két éve napvilágot látott dupla album, a Lemuria/Sirius B turné utolsó állomásainál tart, valamint hamarosan meg fog jelentetni egy 4 DVD-s plusz 2 CD-s szettet "Celebrators Of Becoming" névvel, amin több mint 10 óra videóanyag és két órányi hanganyag található.