A The Faceless összes tagja lelécelt Michael Keene mellől

Amikor már épp azt hittük volna, hogy a The Faceless az utóbbi évek botrányai után végre egyenesbe állt és stabilan megy előre, hirtelen megint kiborult a bili. Tegnap a tech-death-banda három tagja egyszerre jelentette be, hogy kiszállnak a zenekarból, magára hagyva ezzel Michael Keene alapító gitáros/énekest.

Ken Sorceron énekes, Justin McKinney gitáros és Bryce Butler dobos a saját közleményeikben egyaránt úgy fogalmaztak, hogy a kilépésük okait bárki könnyen kitalálhatja, akinek van internetelérése. Megköszönték egymásnak és a zenekar menedzserének, EJ Shannonnak az eddigi közös munkát, Keene-nek pedig még csak a nevét sem említik egy szóval sem. Valószínű tehát, hogy ahogy a korábbi évek zűrös turnélemondásai és tagcseréi esetében, úgy most is a főnök drogproblémái állhatnak a háttérben, amelyekről egyébként Keene nekünk is beszélt a januári düreres lemezbemutatón készült interjúnkban.

A banda menedzsmentje közölte, hogy a Faceless a történtek ellenére nem áll le, Keene új tagsággal tervezi folytatni a tavalyi In Becoming a Ghost album turnéját, és még csak egyetlen lekötött koncertet sem mondanak le.

Eközben a kilépett tagok közül McKinney számára újra saját zenekara, a The Zenith Passage lesz a prioritás, míg Sorceron az Abigail Williams és az Accuser új lemezein fog dolgozni. Butler pedig az Abigailben zenél tovább Sorceronnal.