A The Devil’s Trade teljes doom zenekarrá bővül a Haw tagjaival a Fekete Zajon

Noha idén kevés lesz a külföldi zenekar a Fekete Zaj fesztiválon, a szervezők így is mindent megtesznek azért, hogy a látogatók olyan élményekben részesülhessenek, amilyenekben eddig nem. Többek közt itt hallhatjuk először élőben a Thy Catafalque dalait, illetve most az is kiderült, hogy a felhozatal másik nagy szóló aduásza, Makó Dávid (a.k.a. The Devil’s Trade) sem egyedül a bendzsójával fog fellépni: a dalait a Haw zenekaros társaival adja majd elő.

Aki esetleg nem tudná, Dávid a Haw-ban énekelt, mielőtt belevágott volna a The Devil’s Trade projektbe. A délies stoner/doom elegyet játszó csapat 2014-ben adta ki első és egyetlen nagylemezét, viszont az utóbbi években már alig volt aktív. A mostani összeállás azért is különleges, mert (valószínűleg) egyszeri alkalomról van szó, ugyanis nemrég egy rajongói kérdésre Dávid azt válaszolta, hogy a Haw megszűnt, és idén egy búcsúkiadvány után végleg elköszön. A The Devil’s Trade Haw-osítását pedig így kommentálta az énekes-dalszerző:

Amikor dalokat írok, elképzelem, ahogy egy doomzenekar adja elő a számaimat, kis folkos beütéssel. Így már az első album óta biztos voltam benne, hogy teljes hangszereléssel is elő kell majd adnom őket. Amikor meghívást kaptam a Fekete Zajra, Magyarország egyik legfontosabb underground fesztiváljára, ahol már többször is játszottam korábban, elérkezettnek láttam az időt, hogy felkérjem a régi csapatomat, a Haw-t, hogy csatlakozzanak hozzám, és nézzük meg, vajon a fejemben elképzelt hangzás élőben is működőképes-e.

A dolog olyannyira komoly, hogy a fiúk már csepegtettek is egy kis ízelítőt abból, amire számíthatunk. A The Devil’s Trade tavalyi lemezéről, a The Call of the Iron Peakről a Három árva című dalt játszották el négyesben. A videót a zenekar basszusgitárosa, Szabó Péter (POtographic Pictures) rendezte.