A The Chisel elküldi melegebb éghajlatra az okoskodókat

Punk arc vagy és eleged van a rommá polírozott műmájerkedésből, imádott műfajod meghazudtolásából? Nosztalgikusabb vizekre eveznél, amikor még brit munkásosztálybeliek kajabálták ki magukból a nemtetszésüket, és az se zavar, ha ezt egy leheletnyi modern köntösben kapod? Akkor jó hírünk van, ugyanis a The Chisel pont neked szól, egyenesen a(z angol) punk szülővárosából, Londonból.

Noha a fiatal banda még csak három éve aktív, ez idő alatt viszont megszültek három EP-t, egy nagylemezt és egy splitet is, úgyhogy senki nem mondhatja, hogy túlságosan sokat tökölnének. Mondjuk ilyen speedrun-zene mellett erre esély sincs: a banda gyors, kompromisszummentes punk rockot tol, ami néha a hardcore felé, máskor meg a street punk irányába kacsint, viszont egy pillanatra se tagadhatná le, hogy egyfajta „Oi! revival”.

Ami miatt pedig most szóba jöttek, az az, hogy jövő február 9-én kijön a második albumuk, a What a Fucking Nightmare a Pure Noise-nál, erről pedig most befutott az első ízelítő, a Fuck ‘Em (nyilván ezek alapján nem lesz túl családbarát a cucc). A több mint kétperces hossz egy punk-esztétát se rémítsen meg, az csak a videó része a dolognak. A dal alig van másfél perc, és az énekes szerint egészen célzott üzenet

azoknak a gyengeelméjűeknek és faszfejeknek, akik folyton jártatják a szájukat, holott nincs is semmi mondanivalójuk.