A Ten56. az új dalában szembenéz a gyógyszerfüggőséggel

Az Aaron Matts (ex-Betraying the Martyrs) vezette ten56. rövid fennállásának a tavalyi éve volt a legmozgalmasabb: a nu metalcore-banda kiadott három(!) kislemezt – amiből kettőt össze is gyúrt egy naggyá -, és idén se tűnik úgy, hogy lassítanának. Az év elején megjelent a Good Morning c. daluk, most pedig ezt követi az ICU (= I See You), ami semmi forradalmival nem szolgál, cserébe egy súlyos üzenetet hordoz magában: a frontember küzdelmét a receptre kapható gyógyszerekkel.

Az ICU-val az volt a célunk, hogy a lehető legmagasabbra toljuk fel a produkciós színvonalat, és különböző hangzásokkal és hangulatokkal kísérletezzünk. A szám Aaronnak a gyógyszerekkel folytatott állandó harcát dolgozza fel egy szembesítő hangvétellel. A gyorsabb tempójú vokálokkal és a dallamos hangszeres betétekkel szándékosan letértünk a kitaposott ösvényről. De mint mindig, ez a legfrissebb kiadvány nem feltétlenül jelenti a zenekar irányváltását: még sok minden van a tarsolyunkban, és mindig arra törekszünk, hogy meglepjük a közönségünket. Élvezzétek ezt a dalt legalább annyira, mint amennyire mi élveztük a megírását!

A srácok nemhiába időzítették mostanra a megjelenést, ugyanis hamarosan elstartol európai turnéjuk, ami során az ausztrál Northlane-t kísérik városról-városra földijeik, a Novelists társaságában. A körút hazai állomása október 2-án lesz a Dürer Kertben, további infók az eseménynél.