A társadalmi megosztottság ihlette a Thrice új klipjét

Új videó jött ki a kaliforniai Thrice szeptemberben megjelent Palms című lemezéhez. Az Only Us dalra forgatott videót egy 1953-as amerikai pszichológiai kísérlet inspirálta. A számról korábban Dustin Kensrue frontember ezt mesélte:

Az Only Us azután született meg, hogy elgondolkodtam, milyen könnyen megoszthatók vagyunk. “Mi” és “ők”. Igazából alapvető képességünk, hogy törődünk azokkal, akik a mi csoportunkba tartoznak, de annak a paraméterei, hogy kik tartoznak oda, nagyon képlékenyek. Arról szól, hogy azok a dolgok, amikről azt hisszük, hogy megosztanak bennünket, igazából jelentéktelenek, és ha képesek lennénk mindenkire kiterjeszteni a “mi” csoportot, akkor egy sokkal szeretetteljesebb és civilizáltabb társadalmat hozhatnánk létre.

Az új videó hátteréről pedig ezt mondta a zenekar:

Az Only Us videóját egy pszicholódiai kísérlet igaz története insprálta, amely 1953-ban játszódott le Middle Grove-ban, New York államban. Sem a táborozó gyerekek, sem a szüleik nem tudtak a kísérletről, amelyben a kutatók a tábor tanácsadóinak adták ki magukat, két csapatra osztották a 11 éves fiúkat, és versenyeztették őket. Azt remélték, ezzel bizonyíthatják azt az elméletüket, hogy a gyerekek hamar egymás ellen fordulnak. De a táborozók szétszakítására tett erőfeszítéseik ellenére a gyerekek végig összetartottak, és megőrizték a barátságaikat.