A svéd dallamos death metal gyökereihez nyúl vissza a Noble Victory

Bemutatta első dalát a hazai Noble Victory zenekar, amiben kvázi a This Calling teljes hangszeres legénysége nyúl vissza a ’90-es évek (főként svéd) death metalos gyökereihez, csak egy másik frontemberrel. A zenekar tagjai:

  • Szalai Ádám (ex-Heroic, ex-BloodRainbow) – ének
  • Fellegi Ádám (Bridge to Solace) – gitár
  • Herczeg László (Magma Rise) – gitár
  • Papp Attila (ex-Our Youth, Poison Alley) – basszusgitár
  • Szirota Márió (On Graves, Meristem) – dob

Ha jelentenek valamit neked az olyan zseniális, stílusmeghatározó zenekarok, mint az At the Gates, a Gates of Ishtar vagy az Edge of Sanity, akkor mindenképpen menj rá a zenekar első bemutatott dalára, a Boulevard of Illusionsre. A veszett erős hangzásért a Grenma stúdió (felvételek), illetve a No Silence stúdió (keverés/master) felelt.

A zenekar első nagylemeze, a Minotaur a nyáron érkezik kilenc dallal, és a csapat élőben is be fogja mutatni. Az albumról Szalai így nyilatkozott a HammerWorldnek:

Az album egy konceptalbum, az emberről és az anyag teremtőjéről, Démiurgoszról, a kapcsolatukról. A történet egy kozmikus horrorsztoriban kibontakozó, mélyen emberi pszichodráma a kiteljesedésről. A dalok segítségével az ember belső útját követhetjük végig ebben történetben, melynek végén sikerül kapcsolatba lépnie, elérnie, megszólítania az anyag teremtőjét, Démiurgoszt. A különböző világok a szférák zenéjén keresztül össze tudtak kapcsolódni, és ez a találkozás elképesztő energiákat szabadított fel mindkét oldalon. A kapcsolat nem indult és nem fejlődik zökkenőmentesen, és ez erős görbe tükröt tart az emberiség elé. A sztori bemutatására a szövegkönyv mellé készítettünk egy teljes történeti leírást is, amelyben megismerhetjük a komplett világot, és az egész album gondolati hátterét.