A Stick to Your Guns szerelmes dalt írt a zajongáshoz

stick to your guns

Október 13-án jelenik meg a Stick to Your Guns új lemeze, a True View, amiről a kaliforniai dallamos hardcore-banda ma újabb dalt mutatott be. A Married to the Noise című darab tulajdonképpen egy szerelmes dal a zenéléshez és a hardcore-hoz – Jesse Barnett énekes már a vele készült tavalyi interjúnkban is mesélt arról, hogy mennyire nagy szerepe van ennek az egésznek az életében, az új dal kapcsán pedig így nyilatkozott:

Ahogy öregszem, egyre többször kapom meg, hogy „nahát, te még mindig ezt csinálod?” vagy „LOL, te még mindig ilyeneket hallgatsz?” Erre mindig csak annyit válaszolok: „Még szép, b-szki.” Ez a színtér mindig is többet jelentett nekem valami alkalmi heppnél. Ez a zene ott volt velem életem minden egyes csodálatos és szörnyű élményén át. Nagyon hálás vagyok ennek a zenének, hogy milyen embereket hozott az életembe, hogy milyen helyekre juttatott el, és hogy milyen értékrendet alakított ki bennem. Lehet, hogy vannak, akiknek ez az egész csak egy időszakos, múló dolog, nekem viszont nem volt más választásom.

Ehhez Josh James gitáros még hozzáteszi:

Sokkal több minden van a zenében, mint az egyszerű hangok. Nekem ez volt az első szerelmem. A tanárom, a filozófusom, a hiányzó szülőm, a legjobb barátom, az igazi menedékem. Életem minden lépésénél ott volt mellettem a zene, és el sem tudom képzelni, milyen lenne a világom, ha nem szippantottak volna be a hangfalak olyan fiatalon. Ha van valami, ami a leginkább közös a STYG mind az öt tagjában, akkor az kétségtelenül az, hogy a zene a mi igazságunk. Mindannyian megházasodtunk a zajjal.

A csapatot élőben legközelebb november 20-án lehet megnézni a Dürerben, ahol a Being As An Ocean, a First Blood és a Silent Planet is fellép velük.

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens