A Sólstafir kicsit visszatért a black metalos gyökereihez

Négy év után vadonatúj dallal jelentkezett az izlandi poszt-metal-zenekar, a Sólstafir. A Hin Helga Kvöl c. tétel különlegessége, hogy a zenekar korábbi anyagainak blackes ízvilágát domborítja ki (amit egyébként majdnem minden lemezen egy-két dal erejéig meg szoktak idézni). Ez a zenekar első megjelenése, ami immáron a Century Media Records szárnyai alatt jött ki, véget vetve az urak több mint tízéves kapcsolatának a Season of Misttel. A dalról Aðalbjörn Tryggvason énekes-gitáros ezt mondja:

Ez egy dal a halálról. Arról a felismerésről szól, hogy előbb-utóbb meg fogsz halni, és hogy öntudatodnál leszel szemtanúja a saját világod végének. Ez az ember saját személyes elképzelése a Ragnarökről – vagy az Armageddonról. Mi történik utána? Újjászületünk, vagy egyszerűen csak a férgek eledelévé válunk?

A zenekar ezt a témakört idén év végén Európa-szerte is megjáratja olyan egzotikus zenekarok társaságában, mint a finn Oranssi Pazuzu, a feröeri Hamferð és a svéd Helga (nem, valószínűleg nem ez utóbbi ihlette a dalt). Minket sajnos kihagynak (tavaly nem tették), azonban mennyibe telik átugrani a szomszédba, Bécsbe december 6-án? Csak ne felejtsd el kipucolni előtte a lépődet!