A Scooby-Doo-t idéző, kergetőzős animációs videót kapott a Ghost leghíresebb dala

A Ghost kergetőzős Scooby-Doo zenét játszik.

– vált hírhedtté egy anonim komment a 4chanen, a világ egyik leghíresebb rockbandája pedig beleállt. Fogták a legnépszerűbb dalukat, a Mary on a Crosst – amit a TikTok is elég szépen felfuttatott, a Spotify-on pedig jelenleg több mint 600 millió(!) hallgatásnál jár -, és megadták neki, amin már jó ideje kacarászik az internet: egy, a ’60-as évek Hanna-Barbera-rajzfilmjeit (legfőképp a Scooby-Doo-t) idéző kergetőzős, szerelmetes kisfilmet. A klipben Mary kisétál egy night clubból, Papa Nihil pedig a nyomába ered, és ebből semmi jó nem származik neki. A helyenként a Volt egyszer egy… Hollywoodot is felidéző vizuál már pont majdnem happy enddel végződne, de… nem lőjük le a poént, ahhoz irány a videó alább.

A klip rögtön egy folytatást is kapott, ami a banda legújabb számához, a The Future Is a Foreign Landhez készült, ami szintén nézhető alább.

A két megjelenés apropója egyébként az, hogy egy hónapja kijött a banda koncertfilmje, a Rite Here Rite Now, amit világszerte több mozi is műsorra tűzött. A közel két és fél órás film gerincét a Ghost két tavalyi fellépése van adja, amiket a kaliforniai Inglewoodban adtak, az észak-amerikai turnéjuk utolsó két állomásán. Aki lemaradt volna a filmről és nagyon meg szeretné nézni, annak jó hír, hogy a zenekar egy hete elérhetővé tette a mozit a Veepsen, ahol még kb. egy hétig fent is lesz, a megváltott jeggyel pedig 48 órás újrajátszást is kap a néző.