A Riffkulás a városba látogat – Itt az August Burns Red idei karácsonyi dala

Az életben három dolog biztos: a halál, az adózás és a karácsonyi August Burns Red-nóta. Az idén őrületes tempót diktáló metalcore-veteránoknak ezúttal is maradt még idejük egy kihúzandó tételre a „to do” listán (nem összekeverendő a jó gyerek-rossz gyerek szedettel), és le is szállították az idei ünnepi riffhalmazt, a Santa Claus Is Coming to Townt.

Az először 1934-ben Harry Reser előadásában megjelent dal rögtön az első nap több mint 30 ezer példányban kelt el, a kottájára pedig 500 ezer rendelés érkezett 24 óra alatt. Később olyan neves előadók dolgozták még fel a dalt, mint Bing Crosby, Frank Sinatra, a The Jackson 5, Bruce Springsteen, Neil Diamond, Mariah Carey, Michael Bublé, valamint most az ABR is. Hála a srácoknak, ismét megmenekült a metalosok Karácsonya: ha már nagyon unod a plázás playlistet, csak betolod a fülest és máris lehet veszettül léggitározni a játékbolt kasszájánál a sorban, miközben a frozenes adóbevalló szettet vásárló szülők vizslatnak értetlenkedve.

Az ABR a jelenlegi tervek szerint 2022 végén érkezik legközelebb Budapestre, rögtön két bulival: november 16. és 17-én a Dürer Kertben fognak fellépni, előttük mindkét nap a Bury Tomorrow, a Miss May I és a Thornhill lesz még látható.