A Possessed, a Macabre és a Death by Stereo is fellép nyár végén a Dürerben

possessed

A Cudi Purci Booking szervezésében kisebb klubfesztiválon vehetsz részt a Düreben augusztus 7-én, ha lenézel a Purcy Dance Party elnevezésű eseményre, amely egy egész sornyi neves külföldi fellépőt vonultat fel a kiváló hazai bandák mellett.

Az este legfőbb húzóneve az a San Francisco-i Possessed, akik alapjaiban határozták meg a ’80-as években kibontakozó death metal-hullámot. 1985-ben alighanem ők adták ki a világ első igazi death metal-lemezét, az azóta kultikus státusznak örvendő Seven Churches-t. A zenekar a ’80-as és a ’90-es években kétszer is feloszlott, majd 2007-ben indult újra az időközben kerekesszékbe kényszerült Jeff Becerra énekes vezetésével, aki egyben a jelenlegi felállás egyetlen tagja, akinek már a klasszikus érában is köze volt a zenekarhoz. Az új Possessed 32 év után jövőre tervezi kiadni harmadik nagylemezét – hogy a Dürerben hallhatunk-e róla bármit, az kétséges, de így is történelmi bulinak leszünk tanúi, az egészen biztos.

A névsort olyan nevek erősítik tovább, mint az élő extrém metalos őskövület chicagói Macabre, az orosz crossover thrasher Siberian Meat Grinder, az Orange County Hardcore-alapvetés Death by Stereo, a detroiti poszt-punk Child Bite és a Housecore Records szárnyai alatt zajoló olasz SYK. Hazai oldalról pedig a grindcore-ban utazó fővárosi SOTE, az év elején új kislemezzel jelentkezett szombathelyi Liberal Youth és az újra aktív budapesti thrashcore-bajnok Crippled Fox melegítik be a színpadot.

A bulira a Wave hanglemezboltban (1065 Bp., Révay köz 1.) még kapható egy maréknyi early bird jegy 3900-ért, de egy ezressel drágábban a CD Pincében és a Tixa rendszerében is bőven van még belépő. További infókért ezúttal is figyeld a facebookos eseményt.