A Phoenix Music Hungary és a KVLT BP bemutatja: Obey the Brave, Malevolence, Napoleon és Kublai Khan a KVLT-ban!

10675558_818468631525294_430686477082573361_n

2015. április 23. @ Budapest, KVLT BP
Kapunyitás: 19:00 || Belépő: 3.900/4.900 HUF
A koncert facebook eseménye:
OBEY THE BRAVE (CAN), MALEVOLENCE (UK), NAPOLEON (UK), KUBLAI KHAN (USA) @ KVLT BP

Elkezdődött a tavaszi- nyári turnézás időszaka. A világ minden részéről nagyobbnál nagyobb nevek és/vagy jobbnál jobb zenekarok belekezdenek az óriási bulizásokba, a nagyüzemi koncertezésekbe. A Phoenix Music Hungary-nek köszönhetően, sok banda útba ejti hazánkat és megállóként felkerül a naptárukba, na meg a miénkbe is! Csak pár napot kell várnunk és elér Budapestre az Obey the Brave Európa turnéja, akik három, nem akármilyen zenekart is magukkal hoznak – a Malevolence-t, a Napoleont és a Kublai Khant. Április 23-án tehát irány a KVLT!

KUBLAI KHAN (USA)

Ugyan nem a mongol hadierő lovassága, hanem a texasi négyes, Kublai Khan banda akarja birtokba venni a táncteret, de van egy olyan érzésünk, hogy a rombolás így sem lesz elhanyagolható. Az általuk játszott, hardcore elemekkel szőtt metalcore különleges, nem a csapból folyó típus, amit a legkönnyebb befogadni. A hat éve alakult banda kezdetektől fogva sokat ad a dalszövegek minőségére, hitelességére és kerülik a felesleges töltelék dolgokat. A tavalyi, Balancing Survival & Happiness albumuk egyszerűen zseniális, energikus és kellőképp agresszív, olyan társadalmi problémákat érintve, mint a rasszizmus és az elnyomás, ezek mellett a személyes, egyéni harcok is hangot kapnak rajta. Nem érdemes tehát lemaradni róluk, lehet jönni üvölteni, őrjöngeni, zúzni…ami jól esik!

NAPOLEON (UK)

A harci és történelmi utalások nem akarnak apadni, hiszen a fellépő bandák fele egy hadvezér nevét viseli… Kubiláj kán után itt van nekünk Napóleon úr is, vagyis szerencsére csak az ő neve mögött felsorakozó angol fiúk, akik várhatóan szintén egy offenzívát indítanak majd, hogy bevegyék a KVLT színpadát. Az erővel nem is lesz baj, dallamos hardcore – metalcore kereszteződés a fegyverzet, és sikerült beszerezni egy nagyágyút is, a Climates volt énekesének személyében. Wes Thompson tehát csatlakozott a brit alakulathoz, és a(z igen) régóta ígért első nagylemezen már az ő hangját fogjuk hallani, és a koncerten valószínű bemutatnak majd pár új szerzeményt is kislemezes alkotásokon kívül – például a néhány napja kiadott Stargazer nevű számot. Ez a formáció a jelenlegi felállásban bitang erősnek ígérkezik, az említett lemez is a várólisták élére ugrott, nagyon remélem, hogy nem siklik ki ez a próbálkozás a Climates hamvaiból felépült Blood Youth-éhoz hasonlóan, és végre elfoglalja ez a banda az őket megillető helyet.

MALEVOLENCE (UK)

11150142_813070655447073_7568674709093955085_n

A sheffieldi Malevolence-től is nagy aprításra számítunk, a fellépők közül ők képviselik az igazán acélos metalt, metalcore-t. A Reign of Suffering névre hallgató albumuk tele van súlyosabbnál súlyosabb dalokkal, amik élőben valószínűleg jobban lecsapódnak és ütnek majd, mint a steril stúdiófelvételen. A vokál nem éppen a legegyedibb, hallottunk már jobbat is, de bőven kárpótol a hangszerekkel való játék és néhol már a (régi) Brutality Will Prevailt idéző elnyújtott, végletekig kitartott elemek használata. Nagyon összetett és technikás zenét játszanak, érdekes lesz látni hogyan dolgoznak a hallgatóközönség előtt. A frontembert pedig legutóbb a Desolated The End dalához forgatott klipben láthattuk, ahogy leamortizálta a színpad előtti sávot, érdemes megnézni és felkészülni az újabb ostromra, vagy menteni a menthetőt.

OBEY THE BRAVE (CAN)

A kanadai Obey the Brave nevét senkinek nem kell bemutatni, az Alex Erian által vezetett banda hihetetlen népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. A nagy figyelem már a megalakuláskor körbevette a csapatot, ehhez sokat hozzáadott tagok előző bandáik (Despised Icon, Blind Witness) által szerzett ismertség is, de igazán akkor startolt el ez a sikervonat, amikor megjelent a debütáló lemezük Young Blood néven, három évvel ezelőtt. A lemez igazi közönségkedvenc slágereket tartalmaz, sokaknál még mai napig is pörög. A könnyen megragadó dalok mellett a banda folyamatosan koncertezik, turnézik és az élő produkcióikra sem volt soha panasz (gondolom sokan megbizonyosodtak már erről, hiszen hazánkban is felléptek már). A tavalyi, második nagylemezük a Salvation is hasonló pályán fut, ezek a tételek sem maradnak el elődeiktől, de be kell vallani túlságosan sokat nem is adnak… (bár eddig sem voltak nagy elvárások) maradtak a könnyen énekelhető, feldolgozható slágerek, dalok. Az este ezt a korongot fogják a srácok főleg prezentálni az előző cuccal kicsit megkeverve.

Biztosan jó hangulat lesz, mozgalmas és harcos este, hiszen a hármas előőrs is gondoskodni fog már erről, vásároljátok fel a maradék elővételes jegyeket és gyertek el minél többen!